Datum objave: 17. Ožujak 2013

Višetonska stijena ispod tvrđave pala u obiteljsko dvorište u Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

Stijena teška više tona odlomila se ispod kninske  tvrđave, u Nakićevoj ulici br. 8 te se srušila u dvorište obiteljske kuće u kojoj stanuje četveročlana obitelj Komazec, javlja portal Huknet.
Obitelj je  odmah obišao kninski dogradonačelnik i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Knina Tomislav Vrdoljak.
"Radi se o ozbiljnom problemu, a zbog kišnih oborina prijeti opasnost i daljnjeg odronjavanja stijena iznad kuće. Budući da obitelj Komazec ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje i nalaze se na listi za stambeno zbrinjavanje, o svemu ovome upoznali smo resorno Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te zatražili da se pokuša iznaći privremeno zbrinjavanje spomenute obitelji dok traje ova opasnost",  izvijestio je načelnik Vrdoljak na sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Knina.
Vrdoljak je i upoznao članove stožera kako je u ulicama Horvatićevoj, Vitezovićevoj i Trpimirovoj  te Gosponetićevom putu voda prodrla u podrume obiteljskih kuća te da su odmah angažirane snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Knina kako bi ispumpale vodu.

Gradska vlast u Kninu pozvala je speleologe HGSS,ili firme koje su ovlaštene ili specijalizirane da im daju savjet kako  će riješiti taj problem.

Iz kategorije: Vijesti