Datum objave: 15. Ožujak 2013

Održana humanitarna plesna večer "Želim disati" za Mateu Laštro

Diana Ferić
Diana Ferić

Humanitarni  plesni program pod nazivom "Želim disati" napunio je večeras Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, a prihod od ulaznica  namijenjen je nabavi  masažnog prsluka i inhalatora za 18 - godišnju Šibenčanku Mate Laštro koja boluje od cističke fibroze. Organizator tog humanitarnog događanja bili su Šibenski list  i Studio aeroDi iz Šibenika, a pokrovitelji Grad Šibenik i Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. U programu su nastupile članice i članovi plesnih udruga Sjene, Salsaton, Balans i Zlatni mirkofon te članice Studija aeroDI i članice i članovi Gimnastičkog kluba Dišpet iz Šibenika. Mate Maaštro je dobila pljesak potpore da izdrži tešku bolest i svijeće. Na početku programa kratko je govorio šibenski gradonačelnik dr Ante Županović koji je obećao da će se i Grad priključiti humanitarnoj akciji prikupljanja novca za Mateu.

Akciju je pokrenula ona sama preko  Facebook i odmah su se odazvali brojni Šibenčani. Do sada je na njezin žiro - račun prikupljeno oko 80 000 kuna, a za nabavu prijeko potrebnog prsluka i inhalatora potrebno joj je još oko 40 000 kuna.

Matea od rođenja boluje od te teške, rijetke i neizlječive  genetske bolesti  koja uzrokuje da neke žlijezde stvaraju nenormalne lučevine, a najviše su joj ugroženi probavni sustav i pluća.

Iz kategorije: Vijesti