Datum objave: 15. Ožujak 2013

Šibenski HDZ tvrdi da SDP svojata njihove projekte i njima se hvale

Diana Ferić
Diana Ferić

Promptnu reakciju gradskog HDZ –a, kako se moglo očekivati, izazvala je jučerašnja konferencija za novinare predstavnika šibenskog SDP –a o komunalnom razvoju Šibenika i brojnim projektima koji su, kako su to predstavili oni proveli za razliku bivše HDZ – ove gradske vlasti. Na konferenciji za novinare koju su tim povodom danas sazvali govorili su HDZ – ovi kandidati za gradonačelnika Grada Šibenika i njegovog zamjenika Željko Burić i Danijel Mileta te Tomislav Jukić i Joško Jukić, nekadašnji čelni ljudi gradske uprave i Miha Mioč bivši direktor poduzeća Vodovod i odvodnja.

Tomislav Jukić koji je u bio zamjenik gradonačelnice u HDZ – ovoj gradskoj vlasti istaknuo je kako su predstavnici SDP –a kao svoje predstavili projekte koji su započeti i za koje je osiguran novac za HDZ – ove vlasti. „Oni kažu da su riješili problem otpadnih voda što je neistina. Izgradnja kolektora i sustava za odvodnju počela još 1995. godine, a vrijeme bivše HDZ – ove vlasti izgrađen je najveći dio tog sustava u što je u našem mandatu uloženo 100 milijuna kuna. Hvale se i Centrom za zbrinjavanje otpada Bikarcom, a za vrijeme naše vlasti je izrađena sva potrebna dokumentacija i osigurana su sredstva Europske unije i tada je taj projekt slovio kao najuspješniji EU projekt u Hrvatskoj. Onis u jedino napravili to da su stopirali osnivanje regionalne tvrtke za upravljanje Bikarcom i rješavanje problema zbrinjavanja otpada na području cijele Županije. Za vrijeme našeg mandata osigurani u svi potrebni uvjeti za gradnju škole na Meterizama i novac koje je izdvojilo ministarstvo obrazovanja, a oni su je trebali samo tehnički izgraditi. Spominju i da je njihovom zaslugom i zbog plaže Banj povećan broj turističkih noćenja u Šibeniku, a to je posljedica privatnih ulaganja u smještajne kapacitete u gradu i otvaranju hostela“, samo se neke od stvari koje je nabrojio Jukić.

Joško Jurić, koji je u u bivšoj gradskoj upravi bio pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove ustvrdio je da se sadašnja vlast govori o ulaganjima u gradske kvartove, a da oni na svaki njihov jedna eventualni projekt mogu nabrojati svojih barem pet. Kao primjer je naveo Crnicu.“ Izgradili smo sustav za odvodnju u tom dijelu grada. Otvoreni i zatvoreni bazen, šetnicu, počeli smo čišćenje troske s prostora TEF –a . Oni su obećavali revitalizaciju stare gradske jezgre, a što su od toga napravili? Započeli su nisu čak ni dovršili pozornici na tvrđavi svetog Mihovila.“, istaknuo ej Jurić. Dodao je kako smiješnim zvuče izjave SDP – ovaca da osmišljavaju nove brodske linije i regulaciju prometa u gradu upitavši što su radili potekle četiri godine te ih je pozvao da javno iznesu argumente za koji su u to projekt koji je ostao za HDZ – ovom vlasti imali problema s financiranjem. Miha Mioč je napomenuo kako je HDZ – ova vlast napravila sve da bi se izgradila vodovodna mreža u Boraji i potpisala ugovor o financiranja , a da sadašnja vlast nije to uspjela realizirati.

Danijel Mileta na kraju  zaključio: "Najveći propust bivše gradske vlasti je taj što se nisu hvalili projektima, ali se zato tim istim projektima sada hvali aktualna gradska vlast i SDP."

Iz kategorije: Vijesti