Datum objave: 14. Ožujak 2013

SDP se na konferenciji za novinare pohvalio komunalnim razvojem Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradnja podzemne garaže ispod Poljane koja će biti uređena dostojno izgledu središnjeg gradskog trga, uvođenje reda u gradski promet te osmišljavanje novih brodskih linija koje će povezati Solaris, Zablaće, tvrđavu svetog Nikole i Mandalinu s plažom Banj samo su neki od komunalnih projkata koje su u narednom četverogodišnjem razdoblju, ako ostane na vlasti, planira provesti šibenski SDP, kako se čulo na današnjoj konferenciji za novinare kojus u u prvom redu sazvali kako bi sumirali rezultate komunlanog razvoja Šibenika u protekle četiri godien njihove vlasti. Na konferenciji su govorili Josip Živković, aktualni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Šibenika i Ivan Rajić.

Ono što su dolaskom na vlast naslijedili od biše HDZ – ove vlasti u Šibeniku ilustrirali su poznatom slikom Krik Edvard Muncha „Krik“. Istaknuli su kako je rezultat njihova rada to što Šibenik više nema problema s otpadnim vodama u šibenskoj luci te da su uspjeli završiti i projekt Centra za zbrinjavanje otpada, Bikarac koji je, kako su kazali bivša vlast ostavila nedovršenim, a od 2009. godine taj se projekt kvalitetno razvija pa Šibenik sad ima jedan od najmodernijih centara takve vrste u Hrvatskoj.

Josip Živković i Ivan Rajić, govorili su danas i o rješenoj vodoopskrbi,dobroj suradnji gradske uprave s mjesnom samoupravom, a kao najsvjetliji primjer istaknuli su mjesni odbor Rasline. Ustvrdili su i da je kvaliteta života u gradu podignuta. „Tijekom mandata aktualne vlasti mnogi su projekti poboljšali kvalitetu života Šibenčana, s posebnim naglaskom na potrebe djece i mladih. Obnovljena su i izgrađena dječja i sportska igrališta, uređeni školski okoliši, a na Meterizama je sagrađena najmodernija osnova škola u Hrvatskoj. Trenutno je u tijeku izgradnja košarkaškog igrališta pored spomenika Draženu Petroviću, kako bi naša djeca nastavila igrati igru po kojoj Dražena poznaje cijeli svijet.“, kazao je Živković. Istaknuli su i da je lani u Šibeniku ostvareno preko milijun noćenja, da se boravak turista u Šibeniku produžava što smatraju i posljedicom izgrađene plaže Banj.

"Svim ovim, i brojnim drugim, projektima pokazali smo da Strategija ispunjava svoju svrhu i omogućava sustavan rad na boljitku grada i naših sugrađana. Sva su sredstva pri realizaciji projekata trošena namjenski, a svi podaci o radu Gradske uprave dostupni su javno, zbog čega se Šibenik svrstava u najtransparentnije gradove u Hrvatskoj“, zaključili su šibenski SDP –ovci.
Da ne bi bilo dileme, Živković, koji je gradski službenik, je naglasio kako je danas uzeo jedna dan godišnjeg odmora radi SDP –ove konferencije

Iz kategorije: Vijesti