Datum objave: 13. Ožujak 2013

Prezentacija nautičkog sajma ABS koji iz Mandaline seli na šibensku rivu

Diana Ferić
Diana Ferić

"Preseljenje  međunarodnog sajma nautike Adriatic boat show na šibensku rivu  još je jedna korak u vraćanju Šibenika moru, a na taj način će sajam saživjeti i s građanima Šibenika", ustvrdio je šibenski gradonačelnika dr Ante Županović na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen 5. ABS koji će se prvi put umjesto u Mandalini održati na šibenskoj rivi.

Na konferenciji su govorili organizatorica sajma Jana Gaćina, šibensko - kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Šibenika dr Ante Županović i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Šibenika Petar Mišura.

Iako to nitko nije spominjao jedan od razloga preseljnja sajma je vjerojatno i to što  NCP grupa  Gorana Prgina nije više glavni organizator već je to preuzela njihova medijska agencija "Media in" na čelu s Janom Gaćinom. Goran Prgin je bio na tom predstavljanju, ali u publici. Šibensko - kninski župan Goran Pauk je istaknuo kako Županija podržava taj projekt koji pridonosi promociji Šibenika i Županije koji se u gospodarskom razvoju oslanjaju na nautiku i brodogradnju  , a nautički turizam je i jedna od najpropulzivnijih turističkih djelatnosti. 
„Sajam smo odlučili preseliti kako bismo stavili naglasak na brojne projekte u gradu Šibeniku koji unapređuju nautički turizam“, istaknula je Jana Gaćina, direktorica tvrtke „Media in“ koja organizira sajam.

ABS će biti održan od 9. do 12. svibnja, a nastup su potvrdili, kažu organizatori, "brojni domaći i inozemni proizvođači nautičke i brodske opreme" te tvrtke koje proizvode nautičku dojeću i obuću. Bit će izloženi i novi modeli jedrilica, a prezentirat će se i ponuda charter jahti s posadom. 

Iz kategorije: Vijesti