Datum objave: 13. Ožujak 2013

Rekonstrukciju gata Vrulje nastavlja Pomgrad - inženjering

Diana Ferić
Diana Ferić

Dogradnju i rekonstrukciju gata Vrulje nastavit će udruga Strabag A.G. - Pomgrad inženjering s kojom će sutra svečano biti potpisan ugovor, kako su danas izvijestili iz ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture. Ugovor će potpisati ravnatelj Lučke uprave Šibenik Marijan Petković i direktor Pomgrad Inženjeringa d.d. Nikša Musulin, a na svečanost su pozvani zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić.Na potpisivanje su pozvani i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Ante Županović.
Nakon što je Konstruktor zapao u poslovne probleme, kako što je poznato, Upravno vijeće Lučke uprave Šibenik raskinulo je ugovor s tom splitskom tvrtkom o izgradnji trajektnog terminala na gatu Vrulje u Šibeniku. Konstruktor je obavio  tek 18 posto ugovorenih poslova,  a utrošeno 70 posto planiranog vremena.  

Dovršetkom projekta modernizacije infrastrukture putničke luke Šibenik luka će dobiti novih 245 metara operativne obale čime će se riješiti pristajanje brodova u domaćem pomorskom prometu, pomorskom prometu prema Italiji te pristanak jednog kruzera do 260 metara duljine.
Projekt se financira  kreditom EBRD (Europska banka za obnovu i razvoj)  u visini od 12 milijuna eura, a investitor je državna Lučka uprava Šibenik. 
Prema Ugovoru o nastavku radova vrijednom 61,3 milijuna kuna dovršetak veza za kruzere očekuje se do 1. srpnja 2013.  a vezovi za dužobalnu liniju, međunarodni i lokalni promet bit će dovršeni do 15. svibnja 2014. godine.

Iz kategorije: Vijesti