Datum objave: 12. Ožujak 2013

Ivan Klarin: „Spreman sam snositi odgovornost za projekt „jugobrana“

Diana Ferić
Diana Ferić

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin odbacuje optužbe predsjednika HDZ-a općine Tisno Jose Segića da je projekt“jugobrana“ nepotpuno i ishitreno rješenje koje služi u predizborne svrhe.                                                                                                                                                                                                                                                          

Ivan Klarin načelnik općine Tisno reagirao je danas na tvrdnje predsjednika HDZ-a općine Tisno Jose Stegića da je projekt tzv „jugobrana“ koji treba zaštititi Tisno od poplava i olakšati promet u središtu Tisna nepotpuno i ishitreno rješenje koje služi u predizborne svrhe te da se novac za njegovu izgradnju moglo iskoristiti za neki drugi projekt. Stegić je, govoreći o „jugobranu“ postavio pitanje svrsishodnosti graničnog zida visokog pola metra između voznog traka i šetnice te iznio mišljenje da će sužavanje kanala za tri metra imati za posljedicu još uzburkanije more i još veće probleme.

Klarin je odbacio sve optužbe predsjednika HDZ-a općine Tisno Jose Stegiće te naglasio da je riječ o projektu od iznimnog značaja za Tisno te da nema nikakve veze s predizbornom kampanjom.

„Riječ je o rješavanju teškog komunalnog problema, a eliminaciji uzroka golemih materijalnih šteta koje trpi Tisno, a tu politici nema mjesta. – naglasio je Klarin i dodao, - Projekt koji smo predstavili javnosti nije ni nepromišljen ni ishitren. Na njemu su radili stručnjaci koji su bili angažirani na kapitalnim projektima duž cijele hrvatske obale Jadrana. Radili smo i po zakonu što je potvrdila i revizija projekta koju je naručio upravo HDZ. Naglašavam da projekt još nije gotov kao što se implicira.“

Ivan Klarin je naglasio da stoji iza projekta „jugobrana“ te da je spreman snositi svu odgovornost i sankcije ako nešto ne bude u redu te obznanio da će tražiti javnu ispriku od Jose Stegića i HDZ-a ako se pokaže da su njihove optužbe bile neutemeljene.
„HDZ kritizira taj projekt, a ne nudi nikakvu alternativu. – kazao je Klarin, - Osim toga moglo bi se postaviti i pitanje zašto se sada javlja Joso Stegić koji je bio na vlasti u Tisnom punih 12 godina, a nije učinio ništa da se problem riješi. Čak nam se zamjera što će gradnja „jugobrana“ biti financirana iz državnog proračuna. Osobno smatram da to nije mana već vrlina ovog projekta jer ćemo riješiti jedan veliki problem, više neće biti poplavljenih konoba, lokala i kuća, neće biti oštećenih automobila i potrebe za proglašavanjem elementarne nepogode nakon gotovo svakog većeg udara juga, a nećemo morati iz općinskog proračuna izdvajati četiri milijuna kuna. Riječ je o zrelom i neophodnom projektu za kojeg su sve potrebne suglasnosti dali Županijski ured za pomorstvo i Lučka kapetanija Šibenik. Osim što će biti zaustavljeno prelijevanje mora preko rive Tisno će dobiti i lijepu šetnicu.“

Klarin je pozvao sve mještane Tisnog koje zanimaju pojedinosti o „jugobranu“ da dođu u općinsku upravu gdje će im biti na raspolaganju sva dokumentacija i resorni službenici te on osobno kako bi se izbjegli bilo kakvi daljnji nesporazumi oko tog projekta.
 

Iz kategorije: Vijesti