Datum objave: 11. Ožujak 2013

Franko Škugor dobio medalju za fair play na Sportstil cup-u u Italiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Na proslavljenoj trkaćoj stazi „Azzura“ u talijanskom gradu Jesolu Franko Škugor osvojio je četvrto mjesto i  medalju za fair play jer je glavnom konkurentu posudio motor da ne bi morao odustati od sudjelovanja u natjecanju.                                                                                                                                                                  

Proslavljeni sedmogodišnji vozač kartinga Franko Škugor  član Karting kluba "Dubrava - Šibenik" na međunarodnom Sportstil cupu u Jesolu na sjeveru Italije osvojio je u jakoj konkurenciji četvrto mjesto u klasi R-1MINI. Natjecanje je održano na legendarnoj pisti Azzura na kojoj se voze i utrke bolida Formule 1. Franko je u polufinalnoj vožnji bio drugi, a u finalu je zauzeo četvrto mjesto.

Daleko važnija od plasmana je vijest da je Franko dobio posebnu medalju za fair play. On je tu medalju zaslužio sportskom gestom. Posudio je naime glavnom konkurentu  u polufinalu svoj rezervni motor kako on ne bi morao odustati od natjecanja. Franka su podržali svi ostali vozači, a s tim su se složili i organizatori utrke. O tome što se dogodilo gledatelje je upoznao službeni spiker pa su oni tijekom cijele finalne utrke burno navijali za Franka.

Nastup Franka Škugora u Jesolu ne bi bio moguć bez potpore „Jadranske banke“, a očekuje se da će ga za sljedeću međunarodnu utrku koja se održava već 7. travnja na pisti Alberone u Civideli  podržati i drugi sponzori.
 

Iz kategorije: Vijesti