Datum objave: 11. Ožujak 2013

Nives Radić postala ponovno prvakinja Hrvatske zato što se nitko nije usudio boriti s njom!

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Letica postao je juniorski prvak Hrvatske u full contactu u kategoriji do 63 kilograma, a Roko Baljkas i Krešo Škugor su seniorski viceprvaci Hrvatske u ultimate fightu.                                                                                                                                                                                                                                                                          

Šibenski kickboxing klub „Dalmatino“ postigao je velike uspjeh na juniorskom i prvenstvu Hrvatske u full contactu koje je održano u Slavonskom Brodu i seniorskom prvenstvu Hrvatske u ultimate fightu (MMA) koje je istog dana održano u Zagrebu.

U Slavonskom Brodu je briljirao Ivan Letica koji je prošle godine osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske u low kicku i K! ali ne i u full contactu. Tada je bio drugi jer je izgubio finalnu borbu. Za ovogodišnje prvenstvo posebno se dobro pripremio pa je uspio postati prvak Hrvatske i u toj kategoriji što nije bio lako jer je u finalu imao za protivnika odličnog domaćeg borca Antonia Matkovića.
U kategoriji do 60 kilograma izvrsno treće mjesto i brončanu medalju osvojio je Dino Brajković.

Dvjesto kilometara zapadnije, u Zagrebu, na seniorskom prvenstvu Hrvatske u ultimate fightu borci šibenskog „Dalmatina“ borili su se za odličja u konkurenciji od čak 125 natjecatelja iz 19 klubova. Publika je, naravno, s velikim nestrpljenjem očekivala borbe proslavljene Šibenčanke Nives Radić, međutim dogodilo se da se na odmjeravanje snaga s njom nije usudila ni jedna natjecateljica. Niti jedna hrvatska borkinja u ultimate fightu nije htjela ući u ring s Nives Radić pa je ona osvojila titulu prvakinje Hrvatske bez borbe! 

Osim Nives Radić za kickboxing klub „Dalmatino“ na prvenstvu Hrvatske borili su se  Roko Baljkas u konkurenciji kadeta, Krešo Škugor u konkurenciji juniora, te Tomislav Smolić, Luka Grubišić, Vlatko Krasić i Nives Radić u konkurenciji seniora.

Roko Baljkas je u finalnoj borbi izgubio od Bruna Guštovića iz Zeline, a Krešo Škugor je finalnu borbu izgubio u srazu sa Sašom Drobcem iz Zagreba. Roko i Krešo  osvojili su srebrne medalje i postali viceprvaci Hrvatske što je uspjeh vrijedan štovanja.

Prve nastupe na ovako zahtjevnom i respektabilnom natjecanju imali su borci „Dalmatina“ Tomislav Smolić, Luka Grubišić i Vlatko Krasić. Oni se nisu uspjeli izboriti za završnicu natjecanja ali su stekli dragocjeno iskustvo pa su se iz Zagreba vratili zadovoljni.  

Iz kategorije: Vijesti