Datum objave: 11. Ožujak 2013

HDZ: Ostajemo na vlasti u županiji i vraćamo se na vlast u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ ide na izbore u koaliciji s HSS-om i HSP-om dr. Ante Starčević. Za vlast u županiji bore se Goran Pauk, Zoran Smolić i Tomislav Vrdoljak, a u Šibenik dr. Željko Burić, Danijel Mileta i Nikica Penđer.                                                                                                                                                                                                                                      

Gradske šibenske i županijske organizacije HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i HSS-a danas su na konferenciji za novinare službeno objavile da izlaze na predstojeće lokalne izbore u Šibensko – kninskoj županiji  Gradu Šibeniku kao koalicija povezana sličnim svjetonazorima  te predstavile sve svoje kandidate za dužnosti župana, zamjenike župana te gradonačelnika i zamjenike gradonačelnike Šibenika.

Kao kandidata za šibensko – kninskog župana HDZ već istaknuo dosadašnjeg župana Gorana Pauka, a sada su poznati i kandidati za zamjenike župana. To su Tomislav Vrdoljak (HDZ) koji je već dugo prisutan na šibensko – kninskoj političkoj sceni i aktualni zamjenik župana, iskusni političar Zoran Smolić (HSS). 
Uz već poznate kandidate HDZ-a za gradonačelnika i prvog zamjenika gradonačelnika Šibenika dr. Željka Burića i Danijela Miletu, sada je poznat i kandidat za drugog zamjenika gradonačelnika. To je  Nikica Penđer predsjednik GO HSP dr. Ante Starčević Grada Šibenika.  koji također ima znatno političko iskustvo. 
Prvom javnom predstavljanju koalicije HDZ-HSS-HSP dr. Ante Starčević za lokalne izbore u Šibensko – kninskoj županiji i Gradu Šibeniku bili su nazočni Ruža Tomašić predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i Pero Ćosić, glavni tajnik te stranke.
Koaliciju i kandidate predstavio je Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko – kninske županije, a Goran Pauk, aktualni šibensko – kninski župan, kandidat za novi mandat na toj dužnosti i predsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika izrazio je zadovoljstvo što na izbore ide koalicija srodnih svjetonazora i s kvalitetnom ekipom koja će biti u stanju zadržati vlast u županiji i vratiti se na vlast u Gradu Šibeniku.
Nikica Penđer kao kandidat za zamjenika gradonačelnika Šibenika poručio je biračima da pravaško - demokršćanska koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčević-HSS neće dopustiti rasipanje glasova nego će ovako ujedinjena i složna vlast u Šibeniku osvojiti sa sposobnim ljudima koji su istinski voljni raditi za dobrobit svih žitelja grada i županije.
„Ne sumnjam u izbornu pobjedu ni u Gradu Šibeniku ni u Šibensko – kninskoj županiji koja je ionako već naša, a bit će ubuduće još jača.“ – kazao 
Tomislav Vrdoljak istaknuo je kako mu je iznimna čast biti kandidat za zamjenika župana.  Te naglasio kako se nada da će imati priliku iskustvom koje je stekao kao zamjenik gradonačelnice Knina pridonijeti razvoju i uspjehu šibensko – kninske županije. 
„Vjerujem da ću zajedno s Goranom Paukom i njegovim dosadašnjim zamjenikom, a sada i kolegom kandidatom na novim izborima, uspješno raditi na dobrobit svih žitelja šibensko – kninske županije.“ – kazao je Vrdoljak. 
Zoran Smolić, predsjednik ŽO HSS-a ukazao je na kontinuitet političkog partnerstva HDZ-a i HSS-a te naglasio da ne sumnja da će i u naredne četiri godine nastaviti s realizacijom svih započetih projekata te napraviti nove iskorake prema napretku i razvitku županije.  
„Ostajemo dosljedni, vjerodostojni i vjerni svojim načelima, a na izbore idemo ujedinjeni jer ne žalimo da se u županijskoj Skupštini dogodi ono što se događalo s aktualnim Gradskim Vijećem Grada Šibenika koje nije u četiri godine uspjelo održati ni jednu suvislu sjednicu ni riješiti nijedan konkretni problem.“ – kazao je Zoran Smolić.
Predstavnici HSP-a dr. Ante Starčević priopćili su da su u koaliciju s HDZ-om i HSS-om stupili zato što su uvjereni da su ušli u tim sposobnih, a ne podobnih ljudi spremnih raditi za dobrobit zajdnice i s kojima dijele iste svjetonazore i temeljna načela.   nikome, svatko tko bude radio za opću korist uz nas je imat će našu podršku. Šibeni ima puno toga samo treba raditi za njegovu dobrobit a ne za osobnu korist.
 

Iz kategorije: Vijesti