Datum objave: 10. Ožujak 2013

Projekt dm H2O "Očistimo hrvatske vode" i u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je među četiri grada u Hrvatskoj u kojem će se na Svjetski dan voda, 23. ožujka, provesti akcija čišćenja voda u sklopu projekta dm H2O turneje "Očistimo hrvatske vode zajedno". Volonteri će uz  članove udruge "Dinaridi - DSKF" čistiti podmorje u mandroču u Docu, kako je najavljeno na  jučerašnjoj zabavno-edukativnoj akciji koja je u sklopu tog projekta održana u Dalmare centru u Šibeniku s ciljem promicanja  važnosti  zaštite i očuvanja voda povodom UN-ove Međunarodne godine voda.

Posjetitelji su uz pomoć pokretnog laboratorija Hrvatskih voda mogli saznati nešto više o važnosti vode, a instruktori ronjenja iz udruge „Dinaridi-DISKF“ kroz demonstraciju „suhog ronjena“ pokazali su posjetiteljima kako se pripremiti za ronjenje. Uz voditeljicu događanja, Ines Preindl, posjetitelji su imali priliku uživati i u nastupu plesne skupine Toxic, udruge Zlatni mikrofon. 
„Kao dio lokalne zajednice, dm osjeća odgovornost i obvezu da se brine o njenim resursima. Želimo iskoristiti svoju poziciju društveno odgovorne kompanije kako bismo s našim sugrađanima ukazali na važnost vode za okoliš i naše zdravlje. U ime dm-a pozivam sve Šibenčane da nam se 23. ožujka pridruže u volonterskoj akciji Očistimo hrvatske vode zajedno“, rekao je Davorin Popović, područni menadžer dm-a.

Dm green city project će u 2013. godini kroz niz događanja promovirati važnost zaštite hrvatskih prirodnih bogatstava, a ovu sveobuhvatnu ekološku inicijativu, usmjerenu ka uključivanju građana i edukaciji, podržali su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora.

Iz kategorije: Vijesti