Datum objave: 10. Ožujak 2013

Fešta i izložba:"Lijepo je sinoć bilo biti Šibenčanin u Zagrebu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Sinoćnja tradicionalna Večer Šibenčana, koja je i ove godine održana u hotelu „Westin“ u Zagrebu, okupila je veliki broj „zagrebačkih“ Šibenčana te njihovih prijatelja i gostiju. Po riječima  organizatora, ne pamti se kada je zadnji puta vladalo toliko zanimanje za to druženje Šibenčana.



Na večeri su se okupile mnoge poznate osobe iz javnog i političkog života Hrvatske i Zagreba, a među njima i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Sabora Republike Hrvatske, Josip Leko, Andrea Zlatar Violić, Rajko Ostojić i Gordan Maras, ministri u vladi RH, veliki broj zamjenika i pomoćnika ministra i saborskih zastupnika te župan Goran Pauk.

Uz prigodne govore; dr. Miljenka Bure, predsjednika Kluba Šibenčana te gradonačelnika Šibenika, dr. Antu Županovića, sve nazočne pozdravio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Fešta je, već uobičajeno, potrajala dugo u noć, a goste je zabavljala klapa „Bonaca“.

Na Večeri Šibenčana bili su i kandidatiHDZ -a  za gradonačelnika Grada Šibenika i njegovog zamjenika, dr Željko Burić i Danijel Mileta, kako vidimo na objavama na Facebooku.

Kao uvertira Večeri Šibenika, u muzeju Mimara, otvorena je izložba fotografija jednog od najcjenjenijih fotografa Hrvatske Ive Pervana.

Izložbu „Šibenik Ive Pervana“ službeno je otvorila pomoćnica ministrice kulture, gđa. Vesna Jurić Bulatović naglasivši da je Ivo Pervan i ovaj put pokazao smisao i za pojedinosti, kao i cjeline i prikazao nam Šibenik u svoj njegovoj jedinstvenoj ljepoti. „Raduje me, nastavila je pomoćnica ministrice kulture, da Šibenik toliko puno ulaže u očuvanju stare gradske jezgre koja je nedvojbeno muzej na otvorenom i koja zorno govori o burnoj povijesti Krešimirova grada“.

Na otvorenju je govorio i gradonačelnik Šibenka, dr. Ante Županović, koji je zahvalio autoru na njegovom „otkrivanju“ Šibenika; „Često, svatko od nas, prolazi ulicama, kalama i butama našeg prelijepog Šibenika, a naprosto ne vidimo, ne uočavamo svu njegovu ljepotu, njegovu jedinstvenost, njegovu osobnost i zato odajem priznanje Ivi Pervanu, koji nam je svojim pristupom, svojim foto aparatom otkrio detalje kraj kojih redovito prolazimo, ali ih, baš zato što su tu, svakodnevno oko nas, ne zapažamo.“



I ovo događanje privuklo je veliki broj Šibenčana koji žive u Zagrebu poput Igora Mandića, Tonka Ninića, Špire Guberine i mnogih drugih.

Iz kategorije: Vijesti