Datum objave: 07. Ožujak 2013

Koalicija SDP-HNS u Vodicama predstavila svoje kandidate

Diana Ferić
Diana Ferić

Koalicija SDP-HNS potpisala je danas Međustranački sporazum o zajedničkom predizbornom programskom nastupu na izborima za lokalnu samoupravu u Gradu Vodicama na predstojećim izborima, a predstavili su i svoje kandidate za gradonačelnicu i zamjenika gradonačelnice u Gradu Vodicama.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Vodica je dr. sc. Marija Alfirev, predsjednica Gradske organizacije SDP-a Vodice, ravnateljica Centra za socijalnu inkluziju Šibenik koji pruža socijalne usluge u zajednici osobama s invaliditetom. Kandidat za zamjenika gradonačelnice je Mirko Sladoljev, dipl.ing.arh., predsjednik HNS – Vodice, suvlasnik obiteljske projektantske firme. Javno je angažiran na polju prostornog planiranja i po pitanjima komunalne infrastrukture.

„Cijenim poštenje, nagrade prema zaslugama, poštovanje iskustva i znanja, poticanje entuzijazma, kreativnosti, otvorenost za razgovor sa svima, rješavanje problema
Koalicija će raditi na gospodarskom, infrastrukturnom i društvenom razvoju Grada Vodica s ciljem boljitka za sve građane. Želimo ponuditi najbolja rješenja, a u odlučivanju o stvarima od vitalnog značaja slušati glas javnosti, struke, pa ako bude potrebno i na najdemokratskiji način uz pomoć referenduma donositi odluke.Cilj nam je poticati stvaranje ideja, slušati probleme, zajednički istraživati mogućnosti razvoja u Vodicama, stvoriti najbolju klimu i okvir za investicijska ulaganja, da se proračunska sredstva koriste za financiranje stvari od općeg – javnog interes“, kazala je Marija Alfirev na današnjem predstavljanju.

Oboje kandidata istaknulo je kako žele raditi „tako da svatko tko živi u Vodicama ili dođe u Vodice može s ponosom reći „Ovim se gradom dobro upravlja.“. Ovdje dobro funkcionira zdravstvena i socijalna skrb, vodi se računa o kulturi, o sportu, o djeci, mladima, starijima. To je grad u kojem se osjećam dobro.

Izlazimo na izbore i sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće, a pozivamo i druge stranke da nam se pridruže u nastojanju da poboljšamo kvalitetu života svih građana Grada Vodica“.

Iz svog izvornog programa izdvojili su:“Kanalizacijski sustav, koji se projektira već desetak godina, najveći je komunalni zahvat u Gradu Vodicama. Logično bi bilo da urbano uređenje prati izgradnju kanalizacijskog sustava. Da bi to bilo ostvarivo neophodno je izraditi projektna rješenja uređenja površina na potezima građenja kanalizacijskog sustava.Aktualna vlast, kao i veći dio javnosti, već godinama govori o potrebi uređenja plaža, odnosno povećanja površina plažnih prostora. Sada, dok se gradi kolektor je zadnji trenutak za uređenja plaže zapadnog dijela grada!
Odmah bi trebalo izraditi projekte uređenja obale između Vodica i Tribunja i to ne samo za prostor plaža nego i za druge aktualne potrebe grada kao što je povezivanje zapadnog dijela grada s centrom ili potreba za većim broja vezova, kako domicilnog stanovništva, tako i gostiju. „

 


 

Iz kategorije: Vijesti