Datum objave: 06. Ožujak 2013

Šibenske Mirmidonce državno odvjetništvo optužilo za ropstvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv šestorice okrivljenika u dobi od 19, 21, 24, 21, 20 i 26 godina zbog protupravnog oduzimanja slobode M.K., pokušavajući ga natjerati da im potpiše ugovor kojim daruje svoje zemljište i potpis ovjeri kod bilježnika. Riječ je  očito o slučaju obračuna šibenskih Mirmidonaca  s jednom od "dilera" kojim  je  dugovao novac o čemu su mediji već pisali.

Prva trojica okrivljenika otišla su po njega u Zagreb te su ga protiv njegove volje ugurali u automobil, dovezli do naplatnih kućica u Šibeniku, gdje su ga smjestili u prtljažnik i potom dovezli do Poljane. Dočekao ih je četvrti okrivljeni koji je oštećenika izudarao i prijetio mu, pa su ga potom odvezli u vikendicu na Jadriji. Nakon dolaska petookrivljenika, oštećenika su tukli i omamili tabletom, a drugi dan u prtljažniku su ga vozili po okolici Šibenika te ga trećeg dana natjerali da se uredi radi odlaska bilježniku, istaknuli su u šibenskom DORH-u.

Šestoricu okrivljenika tereti se i za počinjenje kaznenog djela ropstva, odnosno da su sredinom srpnja 2012. godine u Šibeniku oštećenika M. K. i 17-godišnjeg oštećenika protiv njihove volje odveli i zatvorili u kabinu na kupalištu Jadrija.

Tu su ih prisiljavali na služenje, istovremeno ih tukući i huškajući na njih psa koji je ugrizao 17-godišnjaka za nogu, zbog čega je jako krvario, dok su oštećenika M. K. noću zatvarali u kabinu.

Iz kategorije: Vijesti