Datum objave: 05. Ožujak 2013

Kandidati koalicije SDP-HNS:Interesi Šibenika su nam iznad svega!

Diana Ferić
Diana Ferić

Koalicija SDP- HNS predstavila je danas svoje kandidate za gradonačelnika Grada Šibenika i njegove zamjenike  iako su oni već odavno poznati, ali bila je to prilika da predstave svoj program.

Aktualni gradonačelnik Šibenika, dr. Ante Županović, kandidat je SDP-a za tu čelnu funkciju u gradu Šibeniku i za naredno mandatno razdoblje, dok su za njegove zamjenike ponovno kandidirani sadašnji zamjenici i saborski zastupnici Franko Vidović, predsjednik GO SDP-a Šibenik i Petar Baranović, predsjednik šibensko-kninske ŽO HNS-a, prenosimo s portala "Slobodne Dalmacije".

"Iza sebe kao nestranački kandidat imam dvije stranke no, važnije od svega je da imam podršku građana jer su nam interesi grada na prvom mjestu. Mislim da sam se zajedno sa svojim zamjenicima kroz ovo vrijeme, tako i ponašao. Prošlo je vrijeme pričanja priča. Važna su djela. Poslije skoro četiri godine rada u vrlo nepovoljnim uvjetima, imamo što reći i pokazati. Mnogi uče od nas. Ono što se događa zadnjih nekoliko mjeseci je rezultat rada ljudi koji su obnašali vlast u Šibeniku i služili mu. Ponašali smo se odgovorno, časno i transparentno. To je naš zalog za budućnost. Ukoliko nas građani Šibenika, u što ne sumnjam, ponovno izaberu da dalje vodimo ovaj grad u njihovom interesu, napravit ćemo još jedan iskorak dalje.

Grad je promijenio svoj izgled, više ne spava, a pogotovo nije pokopan, ko što su neki radili. Svojedobno smo kazali kako Šibenik može bolje, a to smo i pokazali. Imamo strategiju, rastu investicije ali zbog svega toga ne napuhujemo proračun. Niz pokazatelja govori da dobro radimo, no ne treba se zadovoljavati postignutim jer se uvijek može bolje uz poštivanje struke i osluškivanje bila šibenskog naroda i potreba građan", rekao je na predstavljanju kandidata SDP-a za gradonačelnika Šibenika dr. Županović izrazivši nadu da su građani prepoznali rad njegova tima u zadnje četiri godine.

Kandidat HNS-a za dogradonačelnika Šibenika Petar Baranović, pak, pojasnio je na skupu razloge zbog kojih su se "narodnjaci" priklonili nastavku političkog djelovanja s SDP-om.

"Stav je HNS-a da kombinaciju koja daje rezultate, koja je u ovom gradu napravila mnogo, tako i niz projeketa bitnih za standard građana Šibenika i za napredak, ne treba mijenjati. Bilo bi odista neodgovorno, samo zbog političke sujete, mijenjati garnituru koja se pokazala operativnom i efikasnom u najtežim, kriznim vremenima globalne recesije. Kao stranka pokazali smo u više navrata da su nam odgovornost i rezultati imperativ, da nam egotrip nije determinanta političkog djelovanja već samo rješenja za koja držimo da će dati najbolje rezultate.

A rezultati su vidljivi. U Šibeniku je u posljednje četiri godine realizirano niz projekata čija se vrijednost mjeri u desetcima milijuna kuna, kako u suradnji sa državnim institucijama, tako i drugih, privatnih. Danas je grad Šibenik, grad s najviše građevinskih dizalica, možda i u Hrvatskoj, a nismo posegnuli za kreditnim zaduženjima. Na trećem smo mjestu na listi gradova po investicijama. Konsolidirali smo financije i vodili grad bez afera. U drugu rundu ulazimo čisti, za razliku od mnogih političkih protivnika",  ocijenio je Baranović.

S tim se složio i Franko Vidović naglasivši kako se posljednjih godina pokazalo da Šibenik može bolje unatoč okruženju i vremenima nepovoljnima za ulagače i velike investicije.

"Naša industrijska zona se povećala po broju radnih mjesta za 50-60 posto. Pristup investitora se učetverostručio što je vidljivo. Radili smo, također, na promociji turizma. Plaža Banj je prvi iskorak prema tom cilju, kao i uređenje grada, šetnica u kanalu sv. Ante kojom se danas svi hvale, ali bez podrške grada i moje osobne, ne bi je bilo. Radili smo najbolje što smo mogli u vrlo teškim uvjetima. Izdržali smo i pokazali da tri čovjeka i dvije stranke mogu fukcionirati u takvim uvjetima ako nemaju ispred sebe samo sebe. Mi ispred sebe imamo grad, odgovornost prema gradu i prema svim ljudima koji su nas doveli na čelnu poziciju i koji nam vjeruju", kazao je Vidović naglasivši kako osnivanje Sveučilišta u Šibeniku nije propala ideja već će biti ostvarena s ciljem vraćanja šibenske djece u svoj grad.

Iz kategorije: Vijesti