Datum objave: 05. Ožujak 2013

Ministarstvo znanosti ispitalo zakonitost rada Veleučilišta u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja provelo je na Veleučilištu u Šibeniku prošlog petka, 1. ožujka, upravni nadzor nad zakonitošću rada i akata , službeno su nam potvrdili u tom ministarstvu,a ali za sada ne daju informacije o tomu što su utvrdili.

U nadzoru su, kako kažu, zaprimili obimnu dokumentaciju u vezi s različitim aspektima poslovanja pa tako i s obzirom na isplate plaća i dodataka na plaću zaposlenicima Veleučilišta."Nadzor je proveden s ciljem da se provjeri ukupnost poslovanja Veleučilišta s aspekta propisa kojima je upravno područje visokog obrazovanja.O rezultatima nadzora bit će moguće izvijestiti tek nakon što Povjerenstvo za provedbu nadzora prouči zaprimljeni materijal te ministru predloži tekst nalaza i mišljenja", stoji u priopćenju koje smo dobili iz Ministarstva.

Nadzor je zatražen, kao što je poznato, nakon što je Upravno vijeće Veleučilišta u Šibeniku utvrdilo niz  krajnje upitnih  stvari u njegovom poslovanju pa tako i enormno visoka primanja dekana i prodekana od preko 25 000 kuna mjesečno. Kako neslužbeno doznajemo sve  na što je Upravno vijeće upozorilo ipak je pokriveno pravilnicima i  odlukama.

Iz kategorije: Vijesti