Datum objave: 05. Ožujak 2013

Zajednica žena Katarina Zrinska prikuplja pomoć za Mateu Laštro

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajednica žena Katarina Zrinka Šibensko - kninske županije i Udruga dragovoljaca veterana domovinskog rata – klub Ražine Donje  organizirano su  se uključili u prikupljanje novčane pomoći za 18 - godišnju Šibenčaku Mateu Laštro koja boluje od cističke fibroze. Novac joj je potreban kako bi nabavila primjereni inhalator i  vest prsluk za olakšavanje disanja.

Zajednica žena Katarina Zrinka je, kako doznajemo od njezine predsjednice Anite Aužine poslala ovih dana pisanu zamolbu za pomoć s uplatnicom na 1 500 kućnih adresa u Šibeniku, a akciju će nastaviti i dalje.  

Ražinski klub dobrovoljaca domovinskog rata  u svojim prostorijama u Ražinama  jučer organizirao  prikupljanje novca za 18-godišnju Mateu i prikupio 10 300 kuna. 

Matea se prije desetak dana javnosti obratila preko facebook kako bi joj pomogli   nabaviti njoj nužni inhalatora i vest prsluka koji ukupno koštaju 120 000 kuna koje ona i njezina obitelj ne mogu sami osigurati za HZZO takvu medicinsku opremu ne financira

Ona od rođenja boluje od te teške, rijetke i neizlječive  genetske bolesti  s kojom može živjeti, prema optimističnim prognozama, do 30 godine. Cistična fibroza je nasljedna bolest koja uzrokuje da neke žlijezde stvaraju nenormalne lučevine radi čega dolazi do pojave nekoliko simptoma od kojih najvažniji zahvaćaju probavni sustav i pluća.

Iz kategorije: Vijesti