Datum objave: 04. Ožujak 2013

Stipe Juras iz "Dalmatina" kadetski prvak Hrvatske u taekwondou

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Stipe Juras iz taekwondo kluba Dalmatinu  prvak je Hrvatske u apsolutnoj kategoriji. Osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u taekwondou za starije i mlađe kadete koje proteklog vikenda održano u Slavonskom Brodu. U polufinalnoj borbi uvjerljivo pobijedio Mateja Vukića iz splitskog Lotusa, a u finalu je pobijedio Antonia Svračka iz šibenskog Solarisa. Finalna borba je prekinuta nakon ozljede protivnika. Time je Stipe po drugi put osvojio naslov prvaka Hrvatske te stekao uvjete za ulazak u sastav reprezentacije Hrvatske.

Na prvenstvu je nastupilo više od 300 natjecatelja iz svih klubova iz cijele Hrvatske.Taekwondo klub Juraj Dalmatinac iz Šibenika nastupio je pod vodstvom trenerice Nives Radić, a predstavljali su ga kadeti Danijel Aralica, Matej Desanić i Stipe Juras.

Danijel Aralica je nastupio u kategoriji do 32 kg. U četvrtfinalnoj borbi je pobijedio Dominika Lovrića iz Slavonskog Broda. Polufinalnu borbu je izgubio od Andrea Škreblina iz zagrebačkog Metalca, te je time osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Danijel je najmlađi natjecatelj u klubu, ali iza njega je već dosta rada i treniranja što je i rezultiralo ovom medaljom.

Matej Desanić se borio u kategoriji preko 40 kg. Matej je u osmini finala pobijedio Bruna Gulina iz Solarisa, a u četvrtfinalnoj borbi je izgubio od Duje Ivasa iz Hrvatskog branitelja.

Iz kategorije: Vijesti