Datum objave: 03. Ožujak 2013

Franko Škugor,najmađi šibenski šampion dobio sparing partnericu

Diana Ferić
Diana Ferić

Tina je danas bila sparing partnerica Franku Škugoru, najmlađem šibenskom sportskom šampionu, koji se priprema za nastup na prestižnoj međunarodnoj SPORTSTIL CUP utrci u Italiji.                                                                                                                                                                                                                                       

Tina Crljen učenica šestog razreda osnovne škole Vidici prva je šibenska djevojčica koja se počela ozbiljno baviti uzbudljivim i atraktivnim karting sportom. Iako je karting počela voziti tek nedavno pokazalo se da je izuzetno nadarena vozačica tih brzih minijaturnih bolida te da bi vrlo brzo mogla postići dobre rezultate u inače jakoj i brojnoj konkurenciji djevojčica vozačica kartinga u Hrvatskoj i Europi.

Franko će voziti na pisti na kojoj su se proslavili Senna, Schumaher, Prost…

Svoje vozačko umijeće pokazala je danas na „pisti“ pored trgovačkog centra „Dalmare“ gdje je pomagala proslavljenom šibenskom dječaku – šampionu i junaku karting sporta Franku Škugoru da se što je moguće bolje pripremi za međunarodnu utrku koja će biti održana 8. ožujka u Italiji na legendarnoj trkačkoj stazi Pista Azzurra na kojoj se karting utrke voze od 1962. godine, a koja je postala slavna po trkama bolida Formule1. Franko će voziti istim asfaltom na kojemu su se proslavila najveća imena utrka F1 poput Prosta, Patresa, Senne, Schumahera, Hamiltona, Fischella ili Kubice.

Tina priprema Franka za nove pobjede

Tinu je na današnjem treningu pratio njen otac Antonio, a dragocjeni su joj bili savjesti već iskusnih karting majstora Franka i njegovog oca. Franko priprema se izuzetno ozbiljno jer se očekuje da će na Pistu Azzura izaći više od stotinu iskusnih vozača kartinga iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Iako je favoriti jer je tijekom posljednje tri godine bio prvak u kategoriji R-1 mini 50 u kojoj sudjeluju djevojčice i dječaci stari do pet do osam godina, trening mu je neophodan, a nadmetanje s Tinom koja je danas na treningu vozila go kart s puno jačim motorom predstavljalo je dragocjeni izazov i stvarnu provjeru Frankove kondicije. Nastup Italiji bit će prva Frankova ovogodišnja utrka nakon što je prošle godine u svojoj drugoj natjecateljskoj sezoni 2. mjesto u generalnom poretku međunarodnog SPORTSTIL CUP-a u klasi R1-MINI 50 u okvir kojeg je održano ukupno devet utrka odnosno osam u Frankovoj klasi. Lani su u SPORTSTIL cupu u Frankovoj klasi sudjelovala 93 vozača u 11 kategorija pa njegovo drugo mjesto u generalnom pretku predstavlja golemi uspjeh jer je ipak riječ o tek šestogodišnjem dječaku.

Franko kreće u školu

Koliko su uspjesi Franka Škugora istinsko sportsko čudo najbolje govori podatak da on je on već tri godine gotovo neprikosnoveni šampion karting sporta, a da tek ove jeseni kreće u prvi razred osnovne škole! On je prošli tjedan bio na predupisu, a ove jeseni će postati učenik prvog razreda Osnovne škole „Petar Krešimir IV.“, a nastavu će pohađati u školi u Dubravi.

Osnovan Karting klub „Dubrava - Šibenik“

Današnji trening kojeg je Franko Škugor odradio pored trgovačkog centra „Dalmare“ bio je ujedno i njegova prva vožnja za novi svoj novi klub „Dubrava - Šibenik“. Naime Franko i još nekoliko potencijalnih vozača kartinga odvojili su se od Auto kluba „Šibenik“ i osnovali Karting klub Dubrava – Šibenik“. Ova nova sportska udruga službeno je registrirana prije petnaestak dana, a Franko i Tina pozivaju sve djevojčice i dječake iz Šibenika i Šibensko – kninske županije da im se pridruže i dođu voziti karting bolide barem radi zabave. Prema dostupnim informacijama u Šibeniku i njegovoj bližoj okolici po šupama i garažama leži barem petnaest upotrebljivih go kart vozila koja je moguće osposobiti i za natjecanje pa bi Karting klub „Dubrava – Šibenik“ vrlo brzo mogao omasoviti svoje članstvo i postati središtem karting sporta u Dalmaciji. 

Franko - sportski junak Šibenik 

Franko Škugor je svojim uspjesima već odavno osvojio simpatije i srca Šibenčana koji su ga dvije godine za reddom u anketi časopisa "Šibenik tim" proglašavali jednom od najboljih i najpoznatijih osoba.  

 

Iz kategorije: Vijesti