Datum objave: 01. Ožujak 2013

Nova obećanja šibenskih tajkuna - predizborni trik ili stvarna namjera!?

Diana Ferić
Diana Ferić

Odavno je već poznato da se informacijama koje se plasiraju u predizborno  vrijeme mora prići s posebnim podozrenjem i to ne samo kada su političari u pitanju jer  to je vrijeme kada se obećava sve i svašta, a jedino je  vjerodostojno ono  što se ostvari. Neki poznati  šibenski poduzetnici ponovno su  ovih dana su krenuli  s privlačnim obećanjima o novim investicijama.

Na  razbijenim  otvorima nekad  kultnog kinu Tesla u Šibeniku  osvanule su gipskartonske ploče koje bi trebale biti znakom da će se na toj zapuštenoj, ali Šibenčanim dragoj građevini  za koju su generacije emotivno vezane nešto raditi. Imamo prilike vidjeti da će to biti neka velebna, moderna, poslovna staklena građevina kako najavljuje njezin vlasnik, šibenski poduzetnik  Josip Stojanović Jolly. Šibenčana su podijeljeni - neki se zgražaju nad takvom interpolacijom i uopće prenamjenom tog kultnog prostora, a  drugi na tu vijest "lajkaju" jer "bitno je da se nešto radi".

Istodobno, optimistične vijesti  navodno stižu iz tvrtke NCP - Remontno brodogradilište Šibenik, Njegov vlasnik  Goran Prgin za jedna portal je izjavio kako bi s uspješnim nizozemskim brodogradilištem Damen njegova tvrtka mogla  hrvatskoj državi ponuditi izgradnju flote patrolnih brodova za obalnu stražu koja  bi se gradila u Šibeniku.

Dobre vijesti za Šibenik, nema što. Ali uvijek postoji i ono ali... Poslovni centar na mjestu kina Tesla najavljuje se  i obećava već godinama, a NCP RBŠ Šibenik, prema službenim podacima, baš i nije tvrtka  za kojom bi se ulagači  otimali. Istražujući nedavno njihov problem s kreditiranje od strane HBOR -a dobili smo sljedeći odogovor:" Prema javno dostupnim podacima iz Poslovne Hrvatske društvo NCP - Remontno brodogradilište Šibenik d.o.o. je u neprekidnoj blokadi od 30.11.2011. godine 421 dan. Slijedom navedenog u dopisu su upozoreni na mogućnost otvaranja stečajnog postupka".

Nitko ne želi da se to dogodi već naprotiv, da se ostvare obećanja  u vezi s novim investicijama, a ne bi bilo dobro ni da se i ovom slučaju ostvari ona latinska "Ne vjeruj Danajcima i kad ti pokolone ( čitaj obećanja) nose".  

Iz kategorije: Vijesti