Datum objave: 01. Ožujak 2013

Program "Zdrav za 5!" krenuo i u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajednički Projekt Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode pod nazivom  "Zdrav za 5!" predstavljen je  danas i u Šibeniku. Cilj tog projekta je  prevencija ovisnosti i micanje djece "s ulice". Projektom su obuhvaćeni učenici osmog osnovnih škola te učenici prvog i drugog razreda srednjih škola.  Projekt se u Šibeniku već provodi   Organizirana su do sada  edukativna predavanje u osnovnoj školi ‘Tin Ujević’ te Medicinsko-kemijskoj i Industrijskoj školi.

O tome su na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi šibensko - kninskoj  govorili dr. Suzi Vatavuk i dr- Neda Šunjerga iz Zavoda za javno zdravstvo Šibensko - kninske županije,   dr, Sanja Slavica Matešić, pročelnica županijskog ureda za zaštitu prirode te  Ivica Kostanić , načelnik PU šibensko - kninske  i  Sanja Baljkas, policijska službenica za prevenciju.

Tijekom prošle godine na našem području evidentirano ukupno 47 prekršaja zbog točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama u odnosu  dok je 2011. godine bilo 27 takvih prekršaja. Lani jeevidentirano sedam kaznenih djela zlouporabe opojnih droga kod  maloljetnih osoba u odnosu na jedno takvo kazneno djelo koje je  zabilježeno 2011. godine.

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić podsjetio je i kako šibenski policajci, u suradnji s Gradom Šibenikom provode akciju ‘Ulica i alternativa’. Riječ je o programu koji rad s djecom i mladima temelji na prevenciji, izbjegavajući represiju, nastojeći poticati zdrav život i socijalizaciju mladih.
 
 

Iz kategorije: Vijesti