Datum objave: 01. Ožujak 2013

DOBRA VIJEST i za radnike LIDL-a u Šibeniku:Bruto plaće veće za 4 posto

Diana Ferić
Diana Ferić

Lidl Hrvatska, jedan  od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, povećao je bruto plaće za 4 posto svim svojim zaposlenicima koji rade u trgovinama i skladištima. Takvu odluku donijela je uprava te tvrtke i zaista je ohrabrujuća  vijest  u odnosu na sve restrikcije i udare kojima su  građani Hrvatske izloženi. Tom odlukom, povećanje plaće osjetit će više od 1.200 radnika u ukupno 83 trgovine Lidla u cijeloj Hrvatskoj te više od 250 zaposlenih u logističkim centrima Lidla koji se nalaze u Jastrebarskom i Perušiću, priopćili su iz Lidl-a.

Od mjeseca ožujka povećava se plaća za više od 1.450 zaposlenika, čime je Lidl Hrvatska još jednom pokazao svoju socijalnu osjetljivost i brigu za svoje zaposlenike. U vremenu nepovoljnih gospodarskih uvjeta i rasta nezaposlenosti, ovaj Lidlov potez predstavlja doprinos održavanju standarda svojih zaposlenika, što si mogu dopustiti samo najuspješnije kompanije. Lidl Hrvatska kontinuiramo povećava broj zaposlenika i širi svoju prodajnu mrežu. Od početnih 13 trgovina otvorenih 2006., Lidl danas ima 83 trgovine, od čega se 11 nalazi u Zagrebu. Lidl u Hrvatskoj zapošljava preko 1.600 zaposlenika, a ovo povećanje plaća zaposlenika tek je jedno u nizu od početka poslovanja u Hrvatskoj.
Lidl u Hrvatskoj kontinuirano prima različita priznanja i nagrade za svoj rad, pa je tako kao priznanje za brigu o svojim zaposlenicima, u siječnju 2013., drugu godinu za redom primio certifikat „Poslodavac Partner“, čime je potvrđeno da Lidl zadovoljava visoke standarde kvalitete upravljanja ljudskim resursima, stoji u njihovom priopćenju. 

FOTO: Arhiva
 

Iz kategorije: Vijesti