Datum objave: 01. Ožujak 2013

Mladež HDZ -a:Je li Forum mladih SDP - a nesposoban i neodgovoran?

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Mladeži HDZ –a Šibenik upozorili su na današnjoj konferenciji za novinare da zbog nepravovaljanog prijedloga Foruma mladih SDP –a nije formiran Savjet mladih Grada Šibenika. Ante Škugor, student 3. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu istaknuo je kako imaju demokratsko pravo zaključiti da je Forum mladih SDP –a toliko nesposoban i aljkav da nije u stanju podnijeti pravovaljanu kandidaturu koja uključuje pet dokumenata, ili da se radi o šikanu odnosno korištenju svog prava da bi se onemogućilo pravo drugima.
Naime, na prošloj sjednici Gradskog vijeća utvrđeno je da tri kandidature Foruma mladih SDP nisu pravovaljane dok su ostalih šest kandidatura među kojima je i ona Mladeži SDP –a u skladu s potrebnim kriterijima. U Mladeži SDP –a sumnjaju i da je predaja nedostatne dokumentacije možda i manevar SDP –a kada su uvidjeli da ni u tom tijelu mladih neće imati većinu.
Predstavnici HDZ – ove mladeži Ivan Malenica, dipl. iur, Danijel Pilipac, liječnik i Ante Škugor kritizirali su i hrvatsku Vladu da nije ispunila niti jedno obećanje prema mladima iz svog plana 21. Ustvrdili su da me mladima i dalje teško doći do krova nad glavom, da im nije omogućeno niti besplatno studiranje te da je u Hrvatskoj na scenu odljev mozgova i, kako su kazali, intelektualni egzodus. Damir Pilipac je istaknuo i kako je nedopustivo da više medicinske sestre, fizioterapeuti i slične profesije ne mogu u Hrvatskoj dobiti staž te da taj problem muči i doktore medicine i dentalne medicine te magistre farmacije. Ustvrdio je kao je za njih lani raspisan samo jedan natječaj za pripravnički staž.

Iz kategorije: Vijesti