Datum objave: 01. Ožujak 2013

Šibenski znanstvenik Goran Mihelčić na konferenciji o zdravstvenom turizmu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski znanstvenik i vijećnik s Nezavisne liste ŠGF -a u Gradskom vijeću Grada Šibenika dr. sc. Goran Mihelčić, sudjelovat će na međunarodnom znanstvenom simpoziju o zdravstvenom turizmu koji će se održati sutra, 2. ožujka 2013. godine u Zagrebu. Konferenciju pod nazivom „Health in West“ organizirala je udruga Nacionalni forum u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca te pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića.

Dr. sc. Goran Mihelčić  izložit će na konferenciji dva rada koja se odnose na mogućnosti razvoja zdravstvenog  turizma - jedna samostalni i jedna  koji je radio zajedno saprim. mr.sc. Goran Ivaniševićem. Dr. Mihelčić će tako, kao član ISMH-a (International society of medical hydrology and climatology),  govoriti o zdravstvenom turizmu kao grani turizma koja se zasniva na prirodnim ljekovitim činiteljima - od ležišta peloida, čistog zraka, klime, a posebno će istaknuti komparativne prednosti za razvoj zdravstvenog turizma na širem području Šibenika  i vrijednim lokalitetima kao što su Morinje, Makirina, Prukljan, Zmajevo jezero i Soline. Riječ je o potencijalima kakvim se ne može pohvaliti niti jedna druga županija.

Na Konferenciji će biti zastupljeni različiti segmenata zdravstvenog sustava - od javno-privatnog partnerstva, zdravstvenog osiguranja, preko farmaceutske industrije, zdravstvene tehnologije, primarne zaštite, obrazovanja, a ovo je i prilika za razmjena ideja i iskustva s vodećim stručnjacima iz cijele regije, Informiranje o aktualnim trendovima i planiranim razvojnim projektima na svim područjima zdravstvenog sektora te ostvarivanje suradnje s potencijalnim investitorima.
 

Iz kategorije: Vijesti