Datum objave: 27. Veljača 2013

Gradonačelnik Županović boravi u posjetu gradu Hummeneu u Slovačkoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Grada Šibenika  dr. Ante Županović i pročelnica njegova Ureda Ivana Bujas Rupić  borave u  uzvratnom posjetu Slovačkoj na poziv  Jane Vaľove, gradonačelnice slovačkog grada Humenné koja je u studenom prošle godine posjetila Šibenik. 


Humenné je grad koji njeguje prijateljstva i surađuje s brojnim europskim gradovima te su prilikom posjeta u studenom izrazili želju da takve odnose uspostave i sa Šibenikom, naročito na polju razmjene iskustava o pripremi projekata za financiranje iz EU fondova.

Humenné je smješten u istočnoj Slovačkoj i drugi po veličini u povijesnoj regiji Zemplín. Nedavno su proslavili 695 godina od prvog pisanog spomena grada.

U Humennéi živi oko 35 000 stanovnika, a najviše je mladih obitelji. Temeljne industrije u Humennéi su kemijska, tekstilna i prehrambena, a razvijaju i industrijske zone u kojima posluju brojne strane kompanije. To je i grad brojnih festivala koji  izrazito njeguje svoju srednjovjekovnu tradiciju  pa je to jedna od mogućnosti suradnje sa Šibenikom.

Iz kategorije: Vijesti