Datum objave: 25. Veljača 2013

SDP Vodica sumnja u sigurnost "balon" sportske dvorane

Diana Ferić
Diana Ferić

Sigurnost nove vodičke sportske dvorane, takozvanog „balona“, koja se  gradi, doveo je u pitanje vodički SDP na današnjoj konferenciji za novinare, a ustvrdili su i kako sumnjaju da Grad Vodice za taj projekt imaju potrebne dozvole pa i dokumentaciju jer na svoj upit nisu dobili nikakav odgovor iz mjerodavnog gradskog ureda.

“Mi smo prvi koji se zalažu za to da Vodičani imaju potrebnu sportsku dvoranu i nismo protiv toga da se ona gradi. Dapače. No čini nam se da zbog načina na koji se se taj projekt provodi ona neće biti sigurna ni na one koji u njoj budu vježbali ni za prolaznike oko nje“, ustvrdila je Marija Alfirev, predsjednica GO SDP –a Grada Vodica uz koju su na konferenciji za novinare govorili i vijećnica SDP -a u GV Vodica Marjanka  Fržop te Šime Bilan, potpredsjenika te organizacije SDP -a. 

Bilan je upozorio da Grad Vodice nemaju zajednicu sportskih klubova koju predviđa i zakon te da je upitno na koji se način iz gradskog proračuna dodjeljuje novac sportskim klubovima, a u nedostatku objektivnih kriterija, kazao je, možemo sumnjati i da prevladavaju oni stranački jer su članovi HDZ većim djelom na čelu tih klubova. Marija Alfirev je napomenula kako je Grad Vodice prije imao u svom vlasništvu, nogometno i košarkaško, rukometno igralište i boćalište, ali da je to sve prešlo u ruke privatnika.

Ona je općenito kritizirala rad aktualne gradonačelnice Branke Juričev Martinčev, kazavši da joj se, kad čuje ono što se izjavljuje o Vodicama u medijima, uspoređujući sa stvarnim stanjem, čini da gradonačelnica živi u nekom drugom gradu. „ Opet se spominje gradnja nove tržnice i moderne ribarnice, a činjenica je da je HDZ to obećavao i 2008. godine, ali nije ispunio. Hvali se s milijun noćenja, ali je isto tako činjenica da je toliko noćenja u Vodicama ostvareno još 1998. godine, kada je bilo manje smještanih kapaciteta, ali smo ove godine imali puno više problema.Tu je u prvom redu buka i produženi rad ugostiteljskih objekata. Jasno je da je i gradonačelnica pod pritiskom nekih kojima to odgovara, a mi je pozivamo da jasno u javnosti kaže tko su oni i zbog čega se to događa. Zar joj za takav dijalog nije dovoljno 500 potpisa Vodičana koji su prošlog ljeta ustali protiv takvog stanja“, kazala je Marija Alfirev.

Marijana Fržop, vijećnica u GV Grada Vodica kazala je da Vodice nemaju niti strategiju niti marketinški pan razvoja turizma i da zbog toga toj destinaciji opada rejting.

Iz kategorije: Vijesti