Datum objave: 24. Veljača 2013

P.A.R.K.-a poziva mlade:Iznesite svoj stav o životu u Šibeniku!

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) poziva sve šibenske mlade, posbeno srednjoškolce i studente, da sudjeluju u realizaciji projekta 'Kulturaljka' kojim žele ukazati na kroničan nedostatak prostora i sadržaja za mlade u Šibeniku te apelirati na sve strukture vlasti, kao i privatne osobe, da se hitno riješi taj problem. Osim toga, na taj način mladima je pružena prilika da se kreativno izražavaju te pokažu svoje ambicije i aktivistički duh. "Kulturaljka je dvodijelna kulturna manifestacija koja će se održati krajem ožujka 2013. godine, a njen cilj je potaknuti šibenske srednjoškolce i studente da se aktivnije uključe u socijalni život grada i rješavanje dugogodišnjeg problema nepostojanja adekvatnog prostora za njihove aktivnosti u Šibeniku", ističe Igor Bergam, predsjednik te udruge. 

Organizatori su zamislili da svi mladi koji to žele izrade, individualno ili u grupi,  audio-vizualne i druge oblike radova (prezentacije u Power Pointu, video uratke, pisane eseje, ankete, istraživanja, itd.– izlaganje u trajanju najviše 10 minuta)  u kojima će izraziti svoje mišljenje o djelovanju i životu mladih u Šibeniku te iznijeti svoje ideje i prijedloge za poboljšanje istog.

Drugi dio manifestacije obuhvaća veliki koncertni spektakl, a motivacija mladima možda će biti upravo besplatne ulaznice i gratis piće koje će dobiti svatko tko pošalje rad na ovu temu. Pod šatorom na prostoru bivše tvornice TEF, 30. ožujka ove godine, u okviru Kulturaljke nastupaju: kultni osječki punkeri 'Gužva u 16-ercu', jedan od najboljih srpskih rock bendova u zadnjih 20 godina - 'Kanda, Kodža i Nebojša', zvijezde večeri ovog puta su 'Damir Urban &4', dok će se za after party pobrinuti regionalni DJ kolektiv 'Balkan's Hi Fi'.

Svi zainteresirani radove mogu poslati na fun page Kulturaljke na Facebooku, e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom, na adresu Kralja Zvonimira 68 Šibenik, s naznakom 'za udrugu P.A.R.K.', najkasnije do 15. ožujka 2013. godine. 

Pristigli radovi bit će predstavljeni u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić krajem ožujka ove godine. Nakon prezentacije bit će održana tribina i rasprava o gorućem problemu nedostatka adekvatnog prostora i sadržaja za aktivnosti mladih u Šibeniku.

FOTO: www.šibenikin.hr

Iz kategorije: Vijesti