Datum objave: 22. Veljača 2013

Šibenska policija pokušat će odvući djecu s ulice popularizacijom sporta

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova akcija Policijske uprave Šibensko – kninske „Ulica i alternativa“ predstavljena je na 13. sjednici Odbora za prevenciju kriminaliteta  koji se na redovitoj sjednici sastao 15. veljače 2013. godine u Uredu gradonačelnika.

Riječ je o programu PU Šibensko – kninske koja svoj rad s djecom i mladima temelji na prevenciji, izbjegavajući represiju.

U tom smislu provode razne akcije, poput „Živimo život bez nasilja“, kojima se kod problema povezanih s nasilničkim ponašanjem i vandalizmom nastoji djelovati preventivno.
„Ulica i alternativa“ je program kojim se kroz različite preventivne aktivnosti želi poticati zdrav život i socijalizacija mladih.



„Djeca imaju višak slobodnog vremena koji provode na ulici. Taj je problem pogotovo izražen na području stare gradske jezgre“, istaknuo je načelnik PU Ivica Kosatanić.

Cilj ovog programa je da višak slobodnog vremena kod djece i mladih usmjeri kroz korisne aktivnosti, prvenstveno kroz sport. PU je pripremala ovu akciju tijekom cijele prošle godine, a u akciji će sudjelovati i 30 – ak sportskih klubova s područja Šibenika. Pozvat će se i kulturne ustanove da se uključe kako bi djeca i mladi svoje slobodno vrijeme provodili korisno.



Uz pomoć Grada Šibenika i Vijeća za prevenciju kriminaliteta, akcija bi trebala započeti u trećem, četvrtom mjesecu kada bi se u dvorani na Baldekinu organizirao Sajam mogućnosti na kojem bi sportski klubovi postavili svoje štandove i prezentirali svoj rad djeci. Svrha ovakvog sajma je da treneri i djeca koja se već bave sportom zainteresiraju drugu djecu. Ideja je i da se organizira natječaj likovnih radova na kojem bi najbolji radovi bili nagrađeni besplatnom godišnjom članarinom u sportskom klubu po izboru.

Inicijativa će se još dodatno razraditi kako bi se na najučinkovitiji način doprijelo do što većeg broja djece i mladih te kako bi im se osiguralo što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

Iz kategorije: Vijesti