Datum objave: 21. Veljača 2013

Krešimir Grubić - novi predsjednik šibenskog Kola

Diana Ferić
Diana Ferić

Krešimir Grubić, aktivni pjevač i član uprave šibenskog pjevačkog društva  Kolo, zadužen za odnose s javnošću, izabran je za predsjednika tog društva na redovnoj izbornoj skupštini koja je održana u srijedu, 20. veljače.

Dosadašnji uspješni predsjednik Sanibor Vuletin, zbog nagomilanih poslovnih obveza vezanih za predstojeće izbore i skori ulazak Hrvatske u Europsku zajednicu, nije bio u mogućnosti kandidirati se za novi mandat. Obraćajući se skupštini naglasio je „Kao predsjednik „Kola“ proveo sam četiri zaista nezaboravne godine, pune uspjeha i veselja. Šibensko „Kolo“ je jedinstvena skupina pozitivnih ljudi koji žive za pjesmu. Drago mi je što je društvo podržalo izbor Krešimira Grubića za predsjednika jer vjerujem da se radi o mladom, sposobnom čovjeku koji je svoj potencijal pokazivao i dosad, kao član uprave i pjevač. Svakako ću pomoći radu nove upravo koliko god mi to moje obveze budu dozvoljavale.

“U proteklom četverogodišnjem razdoblju, Kolo je ostvarilo sjajne rezultate. Na nacionalnom susretu zborova u Novigradu, dvaput je osvajao posebne nagrade Hrvatskog društva skladatelja. Osvojilo je i Zlatnu lipu na međunarodnom susretu zborova u Tuhlju. Obnovljene su klupske prostorije i nabavljen je novi instrument. Društvo je financijski stabilno i uredno podmiruje sve svoje obveze.

Zahvaljujući se skupštini na povjerenju, u svom prvom obraćanju, Grubić je istaknuo: „Za Vuletinovog mandata napravljen je sjajan posao. Društvo je u izvrsnom stanju i u umjetničkom i u organizacijskom smislu. Nastavit ćemo raditi na podizanju kvalitete umjetničke izvedbe i stvaranju pozitivne atmosfere među pjevačima. Osnovni cilj je uvijek isti: „Kolo“ mora ostati ponos Šibenika.“

Za tajnicu društva izabrana je Angela Bujas, a uz Sanibora Vuletina, u upravu društva izabrani su Silvana Šare, Sergio Barnaba, Josip Labura i Božidar Baus.
 

Iz kategorije: Vijesti