Datum objave: 20. Veljača 2013

Gradska četvrt Baldekin podupire gradnju ljudskog sunčanog sata

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijeće Gradske četvrti Baldekin 3 jednoglasno je prihvatili prijedlog za sufinanciranju gradnje ljudskog sunčanog sata u dvorišnom prostoru Osnovne škole Tina Ujevića.                                                                                                                                                                                                                                          

Vijećnici su ocijenili da je izgradnja ljudskog sunčanog sata, prvog takvog sunčanog sata u Šibeniku, vrlo zanimljiv i vrijedan projekt koji neće biti samo ukras jer ima uporabnu i edukativnu vrijednost. Ljudski sunčani sat onako kako ga je osmislila arhitektice Ivane Lozić, i projekt darovala Osnovnoj školi Tina Ujevića i Gradskoj četvrti Baldekin 3 bit će pomagalo koje će djeci omogućiti stjecanje praktičnih znanja o zemljopisnoj orijentaciji, stranama svijeta, gibanju Zemlje oko svoje osi i oko Sunca, određivanju točnog vremena u svakom godišnjem razdoblju. Osim toga, ocijenili su članovi Vijeća Gradske četvrti Baldekin3, on predstavlja zabavnu, ekološku i trajnu instalaciju u prostoru prikladnu i za individualan i  grupni oblik rada s učenicima različitih uzrasta.

Instalacija Sunčanog sata, kako je predviđeno projektom, istodobno predstavlja i klupicu za sjedenje, pa će prostor ispred škole postati ugodno mjesto za boravak djece i odraslih.

Vijeće Gradske četvrti je iz sredstava kojima raspolaže za izgradnju ljudskog sunčanog sata pored škole Tina Ujevića izdvojilo oko 8750 kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti