Datum objave: 20. Veljača 2013

Predavanje Krešmira Macana privuklo lokalne dužnosnike, političare, novinare

Diana Ferić
Diana Ferić

Što je zajedničko pelenama i političarima? To što se iz istog razloga moraju često mijenjati, riječi su kojima je na duhovit način Krešimir Macan, ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije, koji uspješno vodi vlastitu savjetničku tvrtku – Manjgura.,u punoj dvorani Gradske knjižnice u Šibeniku započeo svoje jučerašnje predavanja pod nazivom "ODNOSI S JAVNOŠĆU U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE USUSRET LOKALNIM IZBORIMA". Predavanje je organizirala nedavno osnovana dalmatinska podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću koju su u uvodnom dijelu kratko predstavile Ana Gojanović - Rakić, tajnica te udruge i domaćica sinoćnjeg skupa te Ivana Viđak Bjedov, predsjednica Udruge. To zanimljivo i, s obzirom na skorašnje izbore iznimno aktualno predavanje, privuklo djelatnike lokalne samouprave koji se bave odnosima s javnošću, lokalne političare, među njima i šibensko - kninskog župana Gorana Pauka i predsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika Gorana Grguričina, marketinške stručnjake i novinare.

Krešimir Macan je istaknuo da su internet i društvene grupe, uz televiziju, danas najutjecajniji mediji, a da su novine izgubile utrku s njima. Kao dobar primjer komuniciranja bitnih informacija građanima naveo je Grad Pulu i Facebook stranicu njihova gradonačelnika. Borisa Miletića. Upozorio je kako gradonačelnik i gradska uprava moraju shvatiti da ih građani smatraju odgovornima za sve što se u jednom gradu događa makar za to i ne bili krivi te da moraju uvijek na sve reagirati. U komuniciranju s građanima treba, kazao je Macan, djelovati proaktivno i upravljati tom komunikacijom, utvrditi ciljeve, strategiju, odabrati najprikladniju taktiku i stalno djelovati. Osim primjera sustavnog upravljanja komuniciranjem s građanima u Puli ukazao je i na primjere i drugih političara koji su uspješni u komuniciranju s javnosti, govorio je i o uspjesima i greškama nekih kampanja koje je on radio, a kao domaće političare s izraženom osobnošću naveo je Milana Bandića, Željka Keruma te Stipu Petrinu.

Ana Gojanović Rakić i Ivana Viđak Bjedov najavile su da će organiziranje predavanja i rasprava o odnosima s javnošću postati redovnom praksom  dalmatinske podružnice HUOJ -a.

Iz kategorije: Vijesti