Datum objave: 19. Veljača 2013

OŠ Meterize neće mijenjati naziv ni po Nikoliću ni po Guberini

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnici Grada Šibenika nisu na današnjoj sjednici raspravljali ni o prijedlogu da se nova škola na Meterizama nazove po Petru Guberini ni po  Vinku Nikoliću jer je ta točka skinuta s dnevnog reda.                                                                                                                                                                                                        

Skidanje točke dnevnog reda o davanju imena novoj koli na Meterizama predložio je sam gradonačelnik Ante Županović jer je bilo očito da prijedlog da škola dobije ime po Petra Guberinu jednom od najvećih, najuglednijih i globalno najzaslužnijih Šibenčana u njegovoj tisućljetnoj povijesti neće biti prihvaćen.   Napomenuo  je kako će trebati utvrditi općenito kriterije za imenovanje škola. Nezavisnni vijećnik Ivan Ninić je ustvrdio da je prijedlog da se škola nazove po Vinku Nikoliću sramotan i da bi, da se tako nešto dogodilo u Njemačkoj, taj tko je predložio da se škola nazove po fašističkom dužnosniku bio zatvoren u ludnici.  Reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin koji je tu primjedbu shvatio kao da ga se, kao predlagača imena škole po Vinka Nikolića optužuje za nacizam.  

"Je li netko od nas vijećnika kupljen, je li dobio 10 000, 20 000 ili 30 000 kuna ?", upitao je danas na Aktualnom satu na sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenik vijećnik HDZ -a Novica Ljubičić, objašnjavaju da to pita u vezi s pričama o kupovini mandata i političkoj trgovini nakon prošlih lokalih izbora te nebi, kako je kazao, želio da se u predstojećoj predizbornoj kampanji izvlači takvo nečije "prljavo rublje". Naravno da su svi vijećnici na to regirali iz svojih klupa, a i Franko Vidović  je ustvrdio kako vjeruje da su svi vijećnici moralni i časni ljudi. 

Inače, na Aktalnom satu ponovno se potaknulo pitanje gubljenja sjedišta važnih ustanova u Šibeniku na što je gradonačelnik dr Ante Županović kazao da je gradska vlast svjesna da su racionalizacije državnih služba nužne, ali da  neće dopustiti da to bude na štetu Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti