Datum objave: 17. Veljača 2013

Košarkaši GKK Šibenik "potukli" zadarsku Puntamiku na Baldekinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Sigurni u sebe i timskom igrom košarkaši Građanskog košarkaškog kluba Šibenik uvjerljivo su večeras na Baldekinu, u prepunoj dvorani pobijedili zadarski  Sonik Puntamiku rezultatom 90 : 72, a Baldekin odavno ne pamti tako vatrenu navijačku atmosferu. au prvim redovima sjedili su Željko Marelja, Nenad Slavica, Predrag  Šarić, Bruno Petani, legende nekadašnje Šibenke. Bili su  tu i Neven Spahija, Neno Aamanović, poznati košarkaški treneri, čelni ljudi Grada Šibenika i mnogi drugi.

Šibenčani su od početka kontrolirali igru. Njihovo vodstvo niti u jednom trenutku nije došlo u pitanje,a u nekim trenutcima razlika je bila čak dvadesetak koševa. Najefikasniji igrač u redovima Šibenčana bio je Martin Junaković s 27 koševa, a slijedi ga Ivan Grgat koji je 18 puta pogodio koš. Obojica su imala i odličan postotak pogađanja kod slobodnih bacanja - Junaković  je 10 puta ubacio loptu u koš od 12 pokušaja, a Grgat osam puta od 10 pokušaja.

U redovima Zadrana najviše koševa dao je Teo Petani, 26.

Tom pobjedom Šibenčani su postali prvaci Skupine Jug i kao favoriti kvalificirali se za nadmetanje po skupinama za ulazak u A1 ligu. Navijači koji su ih od početka do kraja zdušno bodrili i uglavnom korektno za njih navijali, bez puno vrijeđanja protivničke strane, ako se zanemre povici "bežigrad",  ispratili su ih s parketa ovacijama. Bila je to atmosfera koja je košarkaški Šibenik vratila u slavne dane osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Objavljeno ranije:Košarkaši GKK Šibenika bili su nadmoćni u prvom poluvremenu protiv zadarske Puntamike na Baldekinu, a rezultat je 44 : 32. Navijačka atmosfera je u dvorani odlična, a utakmica na parketu prolazi u fair igri. Šibenčani sigurno vode i kontroliraju igru, javljaju naši reporteri.

 

 

Iz kategorije: Vijesti