Datum objave: 16. Veljača 2013

Stolica više tražila se na predavanju u Šibeniku o bosanskim piramidama

Diana Ferić
Diana Ferić

„Sve što nas uče o prošlosti je pogrešno“ riječi su kojima je pronalazač bosanskih piramida dr Semir Osmanagić počeo današnje predavanje u Gradskoj knjižnici u Šibeniku pod nazivom “Otkrivena tajna bosanskih piramida”. Unatoč nepopularnom terminu, subota od 13 do 16 sat,i dvorana je bila dupkom i za sve koji su ga željeli čuti jedna je bilo mjesta.

Svoju početnu tezu dr Osmanagić je u uvodnom dijelu predavanja argumentirao nizom činjenica o pronalasku piramida kao geometrijskih građevina na svim kontinentima svijeta čime je pobio službenu tezu da je riječ o grobnicama egipatskih faraona i građevinama svojstvenima indijanskoj kulturi u Latinskoj i Južnoj Americi.

On je to dokumentirao i otkrivenim piramidama u ostalim dijelovima svijeta naglašavajući kako nije riječ o grobnicama nego o građevinskim , geometrijskim kompleksima za gradnju kojih je trebalo veliko znanje i one nisu mogle biti djelo primitivnih kultura. Kao primjer naveo je da su znanstvenici izračunali da je za kompleks piramida u Peruu bilo potrebno 30 000 radnika i 300 godina da ih se izgradi. To što u različitim dijelovima svijeta postoje slične građevine, negdje i identične, kao što je slučaj u Gizi u Egiptu i u Meksiku ili u Južnoj Americi i Koreji dokazuje da je komunikacija među različitim dijelovima svijeta postojala i unatrag 10 000 pa i više godine, a ne dva tisućljeća unatrag, kako naučava aktualna povijesna znanost a to današnja birokracija ne želi priznati. posebno si intrigantne piramide koje su u Kini izgerađene prije 17 000 godina.

Glavna tema bile su otkrivene piramide u Bosni, kod Visokog, najprije piramida Sunca, a potom i piramide Mjeseca, Zmaja i Zemlje na istraživanju kojih nisu, prvi put radile službene institucije nego volonteri iz cijelog svijeta i tu multidisciplinarno.Za razliku od svih ostalih piramida u svijetu, naglasio je dr Osmanagić, znanstveno je dokazano da je bosanska piramida Sunca najpreciznije orijentirana piramida u svijetu. Piramide u bosanskoj dolini građene su po sistemu takozvane svete geometrije, a dokazano je i posebnom metodom snimljeno da su iznad svega na tom području usporedna bioenergetska polja ona iznad piramida vertikalna na što utječe energija koja je u njima akumuliran

Iz kategorije: Vijesti