Datum objave: 15. Veljača 2013

Potpisani ugovori s ovogodišnjim stipendistima Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

GraonačelnikGrada Šibenika dr Ante Županović svečano je danas u Gradskoj vijećnici potpisa Ugovore o stipendiranju između Grada Šibenika i 23 -oje šibenskih studenata.

Najveća je stipendija za deficitarno zanimanje magistra matematike, 2 000 kuna a dobila ju je  Luca Olivari.

Zbog ispitnih rokova koji su upravo u tijeku na svečanoj dodijeli stipendija prisustvovalo je 16 šibenskih studenata ili roditelja koji su, na osnovu dodijeljene punomoći, potpisali ugovor u ime svoje djece.

Gradonačelnik Županović čestitao  je svim stipendistima, poželio im puno uspjeha u studiranju i poželio da se na kraju ipak vrate u svoj Šibenik.

"Studenti, umirovljenici i ljudi ugroženog socijalnog  statusa  kategorije su naših sugrađana o kojima posebno vodimo računa i ne ulazimo u proračunske korekcije na njihovu štetu. Mladi  su naša budućnost i zato nam je važno da ih potičemo i podržavamo u njihovom obrazovanju, kako bismo njima i njihovim roditeljima olakšali uvjete školovanja. Isto tako, svakodnevno radimo na tome da im stvorimo uvjete za zaposlenje te da svojim znanjem i vještinama pridonose razvoju Šibenika te da se u Šibeniku i sami poslovno razvijaju“, istaknuo je gradonačelnik.

U ime studenata na novčanoj potpori Grada zahvalio se Filip Reškov  koji je  kazao kako se nada da će opravdati ukazano povjerenje i nastaviti jednako uspješno studirati.

Grad Šibenik dodjeljuje ukupno 12 stipendija za sveučilišne preddiplomske studije, integrirane i stručne studije u četiri kategorije i 11 stipendija za diplomske i specijalističke diplomske stručne studije u tri kategorije. Visina stipendije iznosi 700  kuna mjesečno, osim stipendije za deficitarno zvanje koja iznosi 2.000 kuna mjesečno.

Iz kategorije: Vijesti