Datum objave: 15. Veljača 2013

Predstavljena"Bibliografija radova o rijeci Krki“ Drage Marguša i Vilijama Lakića

Diana Ferić
Diana Ferić

Autori „Bibliografija radova o rijeci Krki“ su dr. Drago Marguš voditelja Službe stručnih poslova zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja, korištenja i nadzora Nacionalnog parka „Krka“ i Vilijam Lakić, ravnatelj Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Ova korisna knjiga koja će bitno pridonijeti uspješnijem izučavanju rijeke Krke, njenih prirodnih fenomena, te prirodne i kulturno – povijesne baštine sadrži podatke 1359 knjiga, članaka, rasprava i znanstvenih radova o rijeci Krki koje je napisao 1101 autor, zatim 119 naslova časopisa u kojima u objavljeni tekstovi o rijeci Krki i niz tiskanih publikacija uključujući i zanimljive i vrijedne članke iz dnevnih novina.
Izlazak ove knjige koja je obuhvatila sve ono što je napisano o rijeci Krki i Nacionalnom parku „Krka“ od njihovog prvog spomena do 2010. godine, kazala je na današnjoj promociji u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“,  glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Dunja Seiter-Šverko vrijedan je autorski i izdavački poduhvat, a ona sama predstavlja zanimljivo štivo iako se na prvi pogled ne čini da je tako.
„Zanimljivo je i izazovno suočiti se ovakvim knjigama koje otkrivaju cijeli jedan svemir zanimanja za jednu temu i rada na njoj. I ova bibliografija dragocjena je baza podataka bez koje je gotovo nemoguće nastaviti izučavanje rijeke Krke. Osim toga ona je važni alat za digitalizaciju građe o rijeci Krki i Nacionalnom parku „Krka“, a ostat će nezamjenjivom i nakon što sve ono što je do sada o Krki dijelom virtualnog svijeta.“

„Bibliografija radova o rijeci Krki“ zajednički je izdavački projekt Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“. Likovno oblikovanje knjige rad je Davora Šarića i tvrtke „Digitalfilm“.

Iz kategorije: Vijesti