Datum objave: 13. Veljača 2013

Nižić odgovara Petrini:Ako komunalni doprinos bude 0, odustajemo od izbora

Diana Ferić
Diana Ferić

"Iza napada Stipe Petrine na HDZ stoji njegovo gubljenje u vezi s neplaćanjem komunalnog doprinosa za legalizirane objekte koje mu „dolazi glave“ među biračima “, ustvrdio je od strane Petrine danas prozvani Paško Nižić predsjednik HDZ – ovog odbora u Općini Primošten na konferenciji za novinare koju je sazvao niti sat vremena nakon Petrinine konferencije za novinare, a na njegov poziv na okladu uzvratio je novim izazovom: "Pozivam Petrinu da kod javnog bilježnika potpiše da će svi bespravni graditelji u Općini Primošten koji legaliziraju svoje objekte biti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa i mi ćemo u tom slučaju odustati od svog kandidata na izborima“, kazao je Nižić.

Prema Nižićevim riječima izvlačenje „kostur iz ormara“ na koje se Petrina odlučio prozvavši njega i HDZ zbog pljačke i kriminala dolazi nakon što su Primoštenci, kakoje on kazao, počeli Petrini okretati leđa i ograđivati se od njega što je kulminiralo Olukom o komunalnom doprinosu kod legalizacije objekata. Nižić tvrdi da je HDZ  „pustio“ neslužbenim kanalima u Primoštenu informaciju kako su oni za to da se svi koji žele legalizirati svoje bespravne objekte oslobode plaćanja komunalne naknade. Nakon toga je Petrina, što je Nižić dokumentirao novinskim člancima, izjavljivao kako je to jeftina demagogija i podilaženje niskim strastima, a u općinskom proračunu je predvidio 6 milijuna kuna od te naknade da bi u siječnju Općinsko vijeće donijelo odluku o oslobađanju,a li uz diskrecijsku ocjenu.

"Općina Primošten nije donijela odluku da sve bespravne graditelje koji zatraže legalizaciju svojih objekata oslobađa plaćanja komunalne naknade što je ljudima ogromno opterećenje i da to plate trebali prodavati imovinu nego u toj odluci stoji da će o svakom pojedinačnom slučaju odlučivati Općinsko vijeće . Ljudi su to prozreli i Petrini se klima vlast. Tako je nedavno jedna general HV –a, meni inače drag čovjek, oslobođen tog doprinosa, a 10 Primoštenaca koji su podnijeli zahtjev nisu oslobođeni nego je to poslano županijskim službama“, objasnio je Nižić posljedice te odluke OV Općine Primošten.

Kada je riječ o Petrininim optužbama na njegov račun da je opljačkao humanitarnu pomoć i Turističku zajednicu kazao je: „ Kaznenu prijava protiv mene u slučaju Turističke zajednice je nakon osam godina, nakon što je saslušano 50 svjedoka Općinsko državno odvjetništvo odbacilo zbog nedostatka dokaza, a nije točno da je slučaj otišao u zastaru na sudu. Ja imam potvrdu da nisam kriv. Što se tiče humanitarne pomoću u ratu kada sam bio predsjednik Kriznog štaba u Primoštenu mogu samo reći da je bila podnesena kaznena prijava i da je taj slučaj policija obrađivala godinu dana i koliko znam sve je ostalo na tome“, kazao je, a u vezi s optužbama na račun Ivice Kostanića, sadašnjeg načelnika PU šibenskog kninske se i našalio kazavši da su tada u Primošten stizala uglavnom rabljena odjeća koju su dijelili prognanicima te je upitao je li itko načelnika Kostanića vidio u nekom od takvih odjevnih predmeta.

Međutim, vratio je lopticu Stipi Petrini pozivajući novinare da ispitaju kako je moguće da netko u centru Primoštena kupi poslovni prostor za svega 30 000 eura, a na njega plati porez za vrijednost od 120 000 eura, aludirajući na već poznatu priču o Petrininom poslovnom prostoru. Ustvrdio je i kako priče o navodnoj uspješnosti Općine Primošten imaju i drugu stranu , kako se u toj općini ne otvaraju radna mjesta, iz godine u godinu imamu veći broj umrlih nego rođenih i kako je hotelska kuća spala na svega 100 zaposlenih, a općinska vlast ništa nije poduzela. 

Iz kategorije: Vijesti