Datum objave: 13. Veljača 2013

Stipe Petrina protiv HDZ -a i načelnika PU Ivice Kostanića

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina načelnik Općine Primošten napao je na današnjoj konferenciji za novinare dr Maria Jurina, HDZ – ovog kandidata za načelnika u toj općini da je bio i ostao HDZ – ov smokvin list koji je prikrivao kriminalne radnje u toj općini iako u njima nije sudjelovao, a doveo je u pitanje i njegov moralni lik. Izazvao je  HDZ na okladu vezano za rezultate predstojećih lokalnih izbora:“Spreman sam na svaku njihovu jednu kunu uloženu u klađenje staviti pet svojih, a ako dobijem manje od 70 posto glasova birača povući ću se", izjavio je Petrina.

No na konferenciji je prozvao i načelnika Policijske uprave Šibensko – kninske Ivicu Kostanića da se javno očitovao da je prijatelj sadašnjeg predsjednika Općinskog odbora HDZ –a i nekadašnjeg čelnika HDZ a u Primoštenu Paška Nižića za kojeg tvrdi da je počinio kriminalne radnje i pljačku, a izjavio je i da su „Ivica Kostanić i njegova bivša žena uživali plodove krađe humanitarne ratne pomoći u Primoštenu“.

Petrina je na svojoj konferenciji za novinare ustvrdio kako je HDZ dr Jurina najavio kao novo rješenja za Primošten, ali da je to, kako je kazao“još jedna prevara u režiji HDZ-a . „ Jurin je 1993. godine nosio listu HDZ-a na izborima iako je bio član tadašnje Hrvatske demokratske stranke te bio općinski vijećnik do 1997. godine. U to vrijeme Primoštenu su se dogodile neviđene pljačke humanitarne pomoći koju je napravio predsjednik općinskog odbora HDZ-a Paško Nižić. Nakon što je gospodin Nižić uhvaćen u krađi biva nezakonito imenovan direktorom primoštenske Turističke zajednice koja je opljačkana.Protiv Nižića je pokrenut kazneni postupak, ali je on pao u zastaru“, kazao je Petrina te dodao „Pitajte Ivicu Kostanića, koji se javno deklarira kao prijatelj Paška Nižića, tko stopira sankcioniranje kriminala dotičnog gospodina“, a na novinarsko pitanje da pojasni tu tvrdnju prozvao je Kostanića i zbog humanitarne pomoći.
Dr Maria Jurina pak prikazao je kao iznuđivača koji je unajmljivača svog poslovnog prostora umjesto ugovorenih 7 500 eura natjerao da plaća najamninu od 25 000 eura za što je priložio izjavu toj najmoprimca.

„ Općina Primošten je što je potvrdio i potpredsjednika hrvatske vlade druga u Hrvatskoj po prihodima i uspješnosti. Mene i iz EU zovu da predajem o primoštenskom modelu lokalne samouprave,a predavao sam o tome i na Ekonomskog fakultetu. U našoj općini s se gradi više nego u dvije županije zajedno. HDZ kaže da je kandidirao čovjeka koji će vratiti stari sjaj Općini Primošten O kojem oni to starom sjaju govore. Onom kada su Općini doveli do ruba ukidanja, ostavili 7,5 milijuna kuna duga i kada se dogodila neviđena pljačka u režiji HDZ –a.“, istaknuo je Petrina.

On i njegova suradnica Iris Ukić Kotarac izjavili su i da HDZ laže kada kaže da su oni predložili da se svi bespravni graditelji kod legalizacije svojih objekata oslobode plaćanja komunalne naknade dokumentirajući da takav prijedlog nikad nije stigao u Općinu,a naglasili su i kako vijećnici HDZ uopće ne sudjeluju u radu Općinskog vijeća niti dolaze na sjednice. 

Iz kategorije: Vijesti