Datum objave: 13. Veljača 2013

Potpisan protokol o unapređenju kulturnog turizma Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik i Udruženje obrtnika Šibenik potpisali su protokol o suradnji na unapređivanju kulturnog turizma na području Grada Šibenika. Protokol je potpisan na pet godina, a temelju mu je zajednički interes da Šibenik postane centar kulturnog turizma.                                                                                                                                                                       

Gradonačelnik Šibenika Ante Županović i predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik potpisali su jučer protokol o suradnji na unapređivanju kulturnog turizma na području Grada Šibenika koji ih obvezuje na održavanje trajnih odnosa na institucionalnoj razini te omogućava bolju koordinaciju i osnivanje zajedničkih radnih i stručnih tijela u cilju lakšeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Protokol je potpisan na pet godina, a zajednički interesi Udruženja obrtnika i Grada Šibenika sažeti su u devet točaka kojima je konačni cilj promicanje Šibenika kao centra kulturnog turizma.
Iako se to taksativno ne navodi razvidno je da je riječ o izvanrednim aktivnostima i manifestacijama koje Udruženje obrtnika Šibenik već godinama uspješno realizira i bitno pridonosi obogaćivanju turističke ponude Šibenika, jačanju njegovog ugleda i promicanju njegovih vrijednosti. Tu se prije svega misli na Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku i modnu manifestaciju „Figurin“ ali i druge uspješne i cijenjene aktivnosti Udruženja kao što su „Uskršnji doručak“ ili kuhanje bakalara za božićne blagdane. Osim toga ne smije se zaboraviti na nastupe Udruženja na turističkim sajmovima, njihova gostovanja u drugim gradovima i županijama te doprinos kreiranju i izradi najboljih šibenskih suvenira.
Grad Šibenik i Udruženje obrtnika Šibenik i do sada su uspješno surađivali pa se potpisivanje protokola može shvatiti i kao obostrana potvrda zadovoljstva dosadašnjim partnerskim odnosima. Budući da je protokol potpisan na pet godina Grad Šibenik i Udruženje obrtnika poslali su jasnu poruku da ubuduće namjeravaju djelovati još kvalitetnije te da će sve manifestacije biti plod suradnje i zajedničkog rada ali i racionalnog korištenja raspoloživih resursa i novca.
Slične protokole Grad Šibenik je potpisao i s drugim institucijama koje mogu pridonijeti stvaranju povoljnijih uvjeta za razvoj kulturnog turizma, boljem čuvanju tradicije i baštine te promicanju kulturnog turizma kao dijela održivog razvitka Grada.

Iz kategorije: Vijesti