Datum objave: 14. Veljača 2013

Pridružite se danas kampanji "Milijarda ustaje"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik se priključio svjetskoj kampanji protiv nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama "Milijarda ustaje"  (One Billion Rising). Forum žena SDP -a, uz podršku brojnih udruga Grada Šibenika organizira tim povodom danas u 12 sati posebno događanje  ispred Hrvatskog narodnog kazališta na kojem će  se plesom protestirati protiv nasilja.

"Kampanjom "Milijarda ustaje" želimo pokazati predanost i solidarnost s borbom protiv nasilja, budući da prema UN statistikama milijarda žena u svijetu proživljava nasilje. Mnoge ga neće preživjeti, kao što smo svjedoci/kinje svakodnevno i naš je cilj upozoriti na pogubne posljedice nasilja nad ženama", ističu u Forumu žena SDP -a.

Ta se kampanja  održava se danas istodobno u 190 zemalja, a pridružilo joj se više od 15.000 organizacija i pojedinaca, među njima članovi vlada i parlamenata, te ugledne javne osobe.
U Hrvatskoj će se plesom protestirati u Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu, Zadru, Krapini, Čakovcu, Sisku, Kutini, Rijeci, Križevcima, Slatini, Karlovcu, Virovitici, Koprivnici i Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti