Datum objave: 12. Veljača 2013

Radovi na uređenju "Draženovog kutka" i službeno otvoreni

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović  i njegov zamjenik Franko Vidović danas su na gradilištu na Baldekinu i službeno proglasili početak radova na uređenju okoliša spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu.



Nakon što je postavljanj spomenik u listopadu 2011. godine Grad Šibenik  kreće u drugu fazu tog projekta, uređenje Draženova kutka. Gradi se  košarkaško igralište pored spomenika kako bi novi naraštaji nastavili igrati košarku po kojoj Dražena poznaje cijeli svijet. „Ovo je prostor koji se nalazi na putu od dvorane do Draženovog doma i u tome ima posebne simbolike. Dajemo ga prvenstveno na raspolaganje našoj djeci“, kazao je gradonačelnik Županović.



Radove vrijedne 2 200 000 kn izvodi vinkovačka tvrtka Kulić – invest d.o.o., a „basket“ će se na tom igralištu  igrati već prije  ovog ljeta, prenosimo sa službenog portala Grada Šibenika.

Košarkaško igralište u punim dimenzijama bit će podignuto iznad parkirališta s jedne i spomenika Draženu Petroviću s druge strane, a ispod njega nalazit će se garaža s 30 parkirnih mjesta. Postojeći vanjski parking iznad Osnovne škole Jurja Šižgorića ostaje, a postavit će se i odgovarajuća rasvjeta kako bi se košarka mogla igrati i u večernjim satima.

Gradonačelnik je podsjetio da će taj dio grada potpuno promjeniti fizionomiju. S druge strane  spomenika i igrališta Gradsko parking će uskoro urediti parkiralište,a bit će uređeno i križanje Bosanske i Ulice Stjepana Radića.

 

FOTO: www.sibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti