Datum objave: 11. Veljača 2013

Šibenčani razgrabili ulaznice za prvu zajedničku predstavu HNK Šibenik i GDK "Gavella"

Diana Ferić
Diana Ferić

Dramska predstava koja secira aktualni problem ovisnosti o ambicijama i spremnost na žrtvovanje osobnosti zbog neostvarivih ciljeva, „Push up 1-3“ Rolanda Schmmelpfenniga prvi je zajednički projekt HNK u Šibeniku i zagrebačkog GDK „Gavella“.                                                                          

Golemo zanimanje šibenske kazališne publike za predstavu „Push up 1-3“ bilo je predvidljivo jer je riječ o višestruko zanimljivom projektu. Prije svega bit će zanimljivo vidjeti kako funkcionira suradnja između mladog šibenskog kazališnog ansambla i etablirane kazalične kuće kakva je zagrebačka „Gavella“. Publiku bez dvojbe privlače i vrhunski glumci koji se u njoj pojavljuju – Barbara Nola, Antonija Stanišić Šperanda, Amar Bukvić, Bojana Gregorić Vejzović, Zporan Gogić, Sven Šestak i Ivana Bolanča. Veliki interes vlada i zbog prvog profesionalnog nastupa šibenskog glumca Jakova Bilića te njegov prvi nastup s iskusnom i etabliranom glumačkom ekipom. Naravno treba uzeti u obzir da je riječ o intrigantnom dramskom djelu čiji je tekst aktualan, a teme koje obrađuje životne.

Zajednički projekt danas su na konferenciji za novinare predstavili Nera Gojanović ravnateljica HNK u Šibeniku i ravnatelj GDK „Gavella“ Darko Stazić koji je naglasio da „Gavella“ ima puno iskustva s koprodukcijama ali da ih je posebno obradovao poziv iz Šibenika te naglasio da je iznimno zadovoljan rezultatima zajedničkog rada.Redatelj predstave Dario Harjaček izrekao je pregršt komplimenata na rad šibenskog kazališta uz napomenu da nije bilo nikakvih problema pri adaptaciji ansambla na scenu šibenskog kazališta nakon priprema u Zagrebu.

Šibenska kazališna publika može biti iznimno zadovoljna ovim koprodukcijskim projektom koji na šibensku scenu dovodi izuzetno jak glumački ansambl s velikim brojem provjerenih glumica i glumaca u zahtjevnim  ulogama čija interpretacija traži puno truda i ne dozvoljava im ni trenutak opuštanja.

Predstava „Push up 1-3“ bit će premijerno prikazana u Šibeniku 14. veljače, dakle na blagdan Valentinova. Iako nije riječ o ljubavnoj drami nema sumnje da će publika uživati u ovom vrhunskom kazališnom komadu. Zagrebačka publika vidjet će „Push up 1-3“ 1. ožujka.

 

Iz kategorije: Vijesti