Sidebar Menu

Datum objave: 11. Veljača 2013

22 - godišnji Šibenčnanin napravio 74 prometna prekršaja

Diana Ferić
Diana Ferić

22-godišnjak sa šibenskog područja počinio je čak 74 prekršaja u prometu u protekle tri godine i rekorder je po prometnim prekršajima u Policijskoj postaji šibensko - kninskoj. Svi se prekršaji odnose na  Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a u najvećem broju slučajeva policija ga je zatekla da vozi auto bez vozačke dozvole. Dodatne pojedinosti o tom problematičnom  mladiću koji na taj način ugrožava živote svih nas nismo uspjeli doznati, ali su i ovi podaci dovoljni za zabrinutost. U evidenciji PU šibensko - kninske je 20 recidivista, vozača  koji učestalo krše Zakon o sigurnosti u prometu i njih policija ima posebno "na oku".

Inače, ako je suditi po statističkim podacima sigurnost u prometu na cestama u Šibensko - kninskoj županiji u 2012. godini bila je povoljnija nego godinu dana ranije, ako se gleda broj prometnih nesreća, ali je u njima bilo više poginulih osoba. U 2012. godini dogodila se 821 prometna nesreća ili nezgoda, oko 20 posto manje nego u 2011. godini. U njima je 438 osoba ozlijeđeno što je također smanjenje u odnosu na godinu ranije. Međutim u tom manjem broju prometnih nesreća poginulo je više osoba. Lani je život na cestama izgubilo  23 ljudi, a u 2011. godini  njih18.  Zbog toga je Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko - kninske najavio da je jedan od triju prioriteta te policijske uprave u ovoj godini smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama.
-- 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam