Datum objave: 09. Veljača 2013

Gradonačelnik Županović podržao dolazak festivala Supertoon u Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Početak međunarodnog natječaja za ovogodišnji, 3. festival animiranog filma Supertoon koji će biti održan u Šibeniku krajem srpnja i početkom kolovoza  proslavljen je danas u Šibeniku s predstavnicima gradske uprave i partnerima festivala. "Šibenik je grad festivala i drago mi je što ćemo biti domaćini Supertoona koji će se održavati usred ljeta kad naš grad vrvi ljudima. Nadam se da će festival ostati u Šibeniku pa da naš grad bude prepoznatljiv i po tom festivalu, a Supertoon po našem gradu. U svakom slučaju, dat ćemo maksimalnu potporu i ovom festivalu", rekao je gradonačelnik Ante Županović.

Dan ranije Festival je predstavljen Šibenčanima i svim ljubiteljima animacije i projekcije najboljih animiranih glazbenih spotova s proteklih izdanja festivala.

Međunarodni festival animacije Supertoon posvećen je sustavnom praćenju recentne domaće i svjetske produkcije animiranog filma kratkog metra kroz niz natjecateljskih i popratnih programa.  Natjecateljski program se sastoji od međunarodne konkurencije kratkih autorskih filmova, međunarodne konkurencije filmova za djecu i mlade te međunarodne konkurencija animiranih glazbenih videa. Popratni program Supertoona obuhvaća retrospektive pojedinih autora, animacijskih studija i škola, partnerskih festivala i radionica animacije.

Protekle dvije godine Supertoon jebio organiziran u Bolu na Braču. Ovogodišnje izdanje Supertoona održat će se od 28. srpnja do 2. kolovoza 2013. u Šibeniku.



 

FOTO: www.sibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti