Datum objave: 07. Veljača 2013

ŠGF optužio gradsku vlast da se "kiti njihovim perjem"

Diana Ferić
Diana Ferić

Emil Guberina. kandidat Šibenskog građanskog foruma za gradonačelnika Grada Šibenika na predstojećim lokalnim izborima  optužio je u današnjem priopćenju za javnost aktualnu gradsku vlast da se "kiti tuđim perjem" odnosno da su projekti koje u posljednje vrijeme prezentiraju zapravo projekti ŠGF -a. "Dokle se ide u preuzimanju tuđih ideja svjedoči i činjenica da je nedavno pri prezentaciji idejnog projekta marine u TEF-u doslovce citiran letak ŠGF-a iz 2009. pa je rečeno kako će se nova marina uklopiti u viziju „Šibenika kao recepcije nacionalnog parka Krka“, ističe Emil Guberina.

U priopćenju stoji:"Slušajući najave projekata koje ovih dana izlaze iz gradske uprave, iznimno nam je drago što možemo reći da su aktualni gradski čelnici prepoznali vrijednost programa kojeg je Šibenski građanski forum osmislio i predložio građanima Šibenika na lokalnim izborima prije četiri godine. Naime, nakon što su realizirali naše projekte kao što su uređenje povijesne šibenske plaže Banj, formirali gradsku riznicu svih proračunskih korisnika, osnovali upravni Odjel za razvoj, najave projekata kojima gradska vlast ulazi u kampanju za predstojeće lokalne izbore nisu ni manje ni više nego perfidno plagiranje i kompiliranje ideja i projekata koje smo građanima ponudili u svom programu za lokalne izbore 2009. godine i inicijativama u Gradskom vijeću u protekle četiri godine!Iste te ideje i projekte ŠGF-a koje u protekle četiri godine gradska vlast nije prihvaćala ili ih je gurala u ladice sad ponosno predstavljaju kao svoje. Govore o revitalizaciji stare gradske jezgre kao pokretaču razvoja i brandu grada, pa stoga podsjećamo da je ŠGF isključivi autor Zaključka o revitalizaciji stare gradske jezgre grada Šibenika, kojeg je Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo u srpnju 2011.g. nakon tematske sjednice održane na naš prijedlog. U tom dokumentu ŠGF je između ostalog predložio i uvođenje brodske veze koja će povezivati Mandalinu, rivu, plaže na Banju, Batiželama, Martinskoj, Pakleni, nekoliko točaka u kanalu, tvrđavu sv. Nikole i Jadriju ... -  što se sad predstavlja kao projekt aktualne gradske vlasti!", ističe u svom  u priopćenju Emil Guberine. 

On podsjeća da  ŠGF, upravo zbog ignoriranja njihovih projekata o revitalizaciji stare gradske jezgre u proračunu Grada za 2012. i 2013.godine, nije dao  podršku takvom proračunu, a tvrdi i da je "planove za osnivanje Samostalnog sveučilišta energetike, zaštite okoliša i akvakulture u Šibeniku, inicijativu koju je gradska vlast proglasila „nemogućom misijom“ i svom snagom prije dvije godina nastojala 'darovati' Zadru", gradska vlast sada prigrlila kao svoju. Kao dokaz za  te "ukradene" projekte i ideje Guberina je priložio  programa koji  je ŠGF promovirao u kampanji 2009. i tijekom protekle četiri godine,  programa kojeg aktualna vlast promovira  te  Zaključak o revitalizaciji stare gradske jezgre koje dajemo na uvid uz ovo priopćenje.

Na kraju je zaključio: " U nedostatku vlastite vizije i projekata kojima bi pridobili glasače na predstojećim lokalnim izborima predstavnici gradske vlasti bez imalo srama kite se tuđim perjem, te pri tome za vlastitu promociju koriste gradska proračunska sredstva i službene internetske stranice grada. Mi u Šibenskom građanskom forumu se pak pitamo - ako je aktualnoj gradskoj vlasti trebalo četiri godine da prepoznaju vrijednost naših ideja te ih implementiraju u svoj predizborni program, koliko bi im tek godina trebalo da te projekte zaista i realiziraju...?"

Iz kategorije: Vijesti