Datum objave: 07. Veljača 2013

Festival animiranog film iz Bola preselio u Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Supertoon, prvi festival animacije u Dalmacije, koji se protekle dvije godine održavao u Bolu na Braču preselio je u Šibenik, a bit će održan od 28. srpnja do 2. kolovoza.  Šibenik je organizatore osvojio svojim trgovima kao atraktivnim prostorom za prikazivanje filmova široj publici, a naišli su i na razumijevanje gradske vlasti koja je odmah podržala  dolazak tog festivala u Šibenik.

Ovih dana objavljen je  poziv autorima animiranih filmova za sudjelovanje na natjecateljskom dijelu tog festivala u tri kategorije: kratkometražni autorski animirani filmovi, filmovi za djecu i mlade te animirani glazbeni spotovi.  Organizatori će  narednog vikenda druženjem s građanima i predstavnicima lokalne vlasti u Šibeniku obilježiti raspisivanje tog međunarodnog natječaja.

Međunarodni festival animacije Supertoon posvećen je sustavnom praćenju recentne domaće i svjetske produkcije animiranog filma kratkog metra kroz niz natjecateljskih i popratnih programa.  Natjecateljski program se sastoji od međunarodne konkurencije kratkih autorskih filmova, međunarodne konkurencije filmova za djecu i mlade te međunarodne konkurencija animiranih glazbenih videa. Popratni program Supertoona obuhvaća retrospektive pojedinih autora, animacijskih studija i škola, partnerskih festivala i radionica animacije. 

Iz kategorije: Vijesti