Datum objave: 06. Veljača 2013

Regija Azori odabrala Šibenčanku Anu Stošić za stručno usavršavanje na Sveučilištu u Ponta Delgodi

Diana Ferić
Diana Ferić

Magistrica struke znanosti i okoliša Ana Stošić prva je Šibenčanka koja u sklopu programa međunarodne razmjene mladih „Eurodyssee“ Skupštine europskih regija odlazi na profesionalno i jezično usavršavanje u inozemstvo.                                                                                              

Ona će punih šest mjeseci biti vježbenik na Sveučilištu u Ponta Delgadi Odjel za biologiju. Ana je dobila priliku za vrhunsko profesionalno usavršavanje i usavršavanje znanja stranih jezika zahvaljujući tome što se Šibensko – kninska županija u travnju prošle godine uključila u međunarodni program razmjene između regija članica Skupštine europskih regija „Eurodyssee“. Svrha tog programa, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare šibensko – kninski župan Goran Pauk, je da se mladim ljudima u dobi od osamnaest do 30 godina omogući stjecanje iskustva, praktični rad, usavršavanje, stjecanje novih znanja i učenje jezika u tvrtkama i institucijama drugih zemalja što Šibensko – kninska županija podržava i djelatno se uključuje u tu korisnu praksu.

Prošle godine Šibensko – kninska županija je u sklopu programa „Eurodyssee“ primila na stručno usavršavanje Španjolku Pilar Gomis. Ona je tri mjeseca provela radeći u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Šibensko – kninske županije. 

Zbog velikog zanimanja mladih Šibensko – kninske županije za takav način stjecanja iskustva, učenja jezika i stručnog usavršavanja, najavio je župan Goran Pauk, uskoro će biti objavljen novi javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u programu „Eurodyssee“. 

Iz kategorije: Vijesti