Datum objave: 06. Veljača 2013

Županijska administracija na HDZ - ovom predstavljanju ponovne Paukove kandidature

Diana Ferić
Diana Ferić

Goran Pauk, šibensko – kninski župan kojeg je HDZ ponovno kandidirao za tu funkciju na predstojećim lokalnim izborima izjavio je na današnjem službenom predstavljanju da je bio do sada i da će biti i ubuduće župan svih građana Županije te da nikada nije niti će svoju funkciju politizirati.                                                                                           

"Gledali smo uvijek što je najpotrebnije nekom dijelu Županije, a ne tko je gdje na vlasti“, ustvrdio je. Na današnjem predstavljanju Pauka kao kandidata za župana u prostorijama HDZ –a, osim istaknutih HDZ – ovaca i dužnosnika stranke, bili su svi pročelnici županijskih ureda i županijskih zavoda, županijske Lučke uprave, zdravstvenih institucija osnivač kojih je Županija. Neki su članovi HDZ –a, a neki samo, kako su nam kazali, simpatizeri. Problematično je jedno što su tamo bili za radnog vremena. Od poduzetnika bio je i Marko Slavica, vlasnik šibenske „Izgradnje“ koji se ubraja u simpatizere te stranke. .

Za Paukov kandidaturu su, kako je kazala Josipa Rimac, potpredsjednica ŽO HDZ  na njegovom današnjem predstavljanju, glasali svi članovi Županijskog odbora,a imao je i punu potporu Predsjedništva HDZ –a na čemu im je Pauk zahvalio, a posebno vodstvu stranke na čelu s Tomislavom Karamarkom.

Pauk je istaknuo kako je, otkako je on na čelu Županije, od 2006. godine do danas, puno napravljeno od stotina kilometara cesta, sufinanciranja poduzetnika i poljoprivrednika i stimuliranja sadnje vinove loze i maslina do stabilizacije dviju općih bolnica u Županiji.

Josipa Rimiac je najavila da će HDZ u Županiji, poučeni primjerom nedavne pobjede u Drnišu, dobiti između 60 i 70 posto glasova na izborima. Zamjenike podžupana još nisu kandidirali jer će to ovisiti o tomu hoće li imati koalicijske partnere, a za sada pregovaraju s HSP – om Ante Starčević, HSS – om i udrugom LOZA.

FOTO: ŠIbenik News i www.hdz-sibensko-kninska.com
 

Iz kategorije: Vijesti