Datum objave: 04. Veljača 2013

Turski turisti bi i u Šibenik, ako ne bude viza

Diana Ferić
Diana Ferić

Turci su kao turisti zainteresirani za boravak u Dalmaciji pa tako i u Šibeniku koji im je za sada gotovo nepoznat.. Znaju jedino za Dubrovnik koji im je sinonim za Hrvatsku. U to su  se uvjerili predstavnici Turističke zajednice Šibensko - kninske županije, Grada Šibenika i Rogoznice koji su nedavno turističko ponudu šibenske regije predstavili na  turističkom sajmu EMMIT u Istambulu, jednom od pet najvećih turističkih sajmova u Europi. Na njemu je nastupilo oko 70  zemalja iz cijelog svijeta, a posjetilo ga je  50 000  predstavnika turističkog businessa i 70 000 ljudi  željnih putovanja.

"Gosti iz Turske koji su već bili organiziranim turama i direktnim čarter letovima u Dubrovniku i Zagrebu, su iznimno zainteresirani vidjeti i druge krajeve u Hrvatskoj tako da svakako planiraju ponovno doći i posjetiti našu obalu. Veliko zanimanje pokazali su i oni koji još nikada nisu bili u Hrvatskoj. Zanimalo ih je sve - boravak u hotelu, primjerice  hotelima tipa Solaris, dolazak avionom do Zagreba i organiziranja grupnih tura po Hrvatskoj. Zainteerisrani su i za boravak u privatnom smještaju. Jako su ih se dojmili grad Šibenik i naše prirodne ljepote  koje smo im predstavili", kaže Ines  Ljubić koja je na tom sajmu bila informator TZ Šibensko - kninske.

 

Turska je vrlo zanimljivo emitivno turističko tržište sa 70 milijuna stanovnika čiji standard ubrzano raste i otvaraju se prema Europi i svijetu zasigurno nije zanemarivo . Međutim, veliki problem je najavljeni  režim viza koji bi treba biti uveden od prvog srpnja, nakon Hrvatskog ulaska u EU: "Upravo sada u Turskoj njihove agencije provode kampanju masovne prodaje aranžmana za Dubrovnik  pod nazivom "zadnja šansa da dođete u Dubrovnik bez vize ", a u tiražnim novinama je ovih dana je u vezi s uvođenjem viza osvanuo natpis "Zar i ti Dubrovniče". To  u svakom slučaju može zaustaviti dolazak turisti turista u Dubrovnik, a kamo li u ostali dio Hrvatske koji im je nepoznat", ističe Ines Ljubić

Da su Turci zaiteresirani za Hrvatsku govori podatak da je za vrijeme posljednjeg Bajrama u Dubrovnik organiziranim čarter letovima  stiglo oko 5000 gostiju iz Turske.

Iz kategorije: Vijesti