Datum objave: 04. Veljača 2013

Ministarstvo:Lučkoj kapetniji fali djelatnika ali funkcionira normalno

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo pomorstva, prometa infrastukture opovrgava da je zbog nedostatka djelatnika u Lučkoj upravi u Šibeniku dovedeno u pitanje funkcioniranje te uprave i kontrola sigurnosti provedbe, a tvrde i da nisu  zatvorili ispostavu u Gradu Vodicama na što je nedavno javnost upozorila i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev.Po njihovim tvrdnjama, u vodičku ispostavu je, nakon umirovljenja dosadašnjeg voditelja, privremeno  raspoređena jedna djelatnica i ta ispostava radi i dalje.  

Priznaju da u Lučkoj kapetaniji u Šibeniku nedostaje kadrova. "Točna je činjenica da u lučkim kapetanijama i  ispostavama postoje značajni kadrovski problemi, čega je Ministarstvo svjesno i poduzima napore za njihovo rješavanje. No, mora se uzeti u obzir i činjenica o i dalje važećoj Odluci Vlade RH iz 2009. godine kojom se zabranjuje zapošljavanje u državnoj službi, a ako uzmemo u obzir da je veliki broj djelatnika od tog razdoblja umirovljen, neminovno je da su neka mjesta ostala upražnjena", kažu u Ministarstvu.

Još lani je u Lučkoj kapetaniji u Šibeniku u mirovinu otišao hidrografski inspektor i to mjesto do danas nije popunjeno, a riječ je o kontroli pomorskoog dobra i intervencijama kada se na njemu dogode bespravi zahvati. Početkom ove godine u mirovinu je otišao i dugogodišnji lučki kapetan Janez Lakoš. Od 39 radnih mjesta koliko ih je po sistematizaciji sada su samo 23 radna mjesta popunjena, priznaju u Ministarstvu i najavljuju da će unatoč zabrani zapošljavanja u državnoj službi uskoro zaposliti tri nova čovjeka i to kapetana ispostave lučke kapetanije,  inspektora i voditelja brodice za što su pokrenuli postupak prijema u radni odnos.

 

FOTO: arhiva

Iz kategorije: Vijesti